Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

П'ять головних переваг композитної черепиці

Легка як металочерепиця та надійна як кераміка - композитна черепиця об'єднує переваги цих матеріалів і не має їх недоліків. Про п'ять її головних переваг розповідають фахівці.

Вага

В середньому 1 м2 композитної черепиці важить 7 кг. Вона всього на 3-4 кг важча від найлегшого покрівельного покриття - металочерепиці, легша від гнучкої покрівлі на 2-3 кг. Вона приблизно в п'ять разів легша від керамічної і цементно-піщаної черепиці, які важать 35-45 кг/м2.

Невелика вага спрощує монтаж, знижує вимоги до міцності покрівельної конструкції, дозволяє використовувати легку рядову обрешітку. Навантаження на фундамент і несучі стіни теж знижується.

Міцність

Вона підвищена в порівнянні з іншими матеріалами. Декоративне покриття композитної черепиці - з кам'яних гранул, закріплених акриловим лаком. Воно міцніше полімерних складів, які використовуються для металочерепиці, не обсипається, не пошкоджується, як «відкрите» посипання гнучкої покрівлі. Матеріал стійкий до розтріскування, появі відколів на відміну від натуральної черепиці.

Зовнішній вигляд

Композитна черепиця, яку можна замовити на сайті https://gerard.ua/ru/, точно імітує натуральний профіль і поверхню з кам'яних гранул. Матеріал об'ємний, рельєфний, форма «планок» може бути різною. Він не вигоряє на сонці, вихідний колір зберігається на весь термін служби.

Економічність

У покриття - модульна структура, воно поставляється листами невеликого розміру. На дахах складної форми це зменшує кількість відходів, якщо порівнювати з металочерепицею. У порівнянні з гнучкою покрівлею менші витрати на підготовку основи (не потрібен суцільний настил, підкладковий килим). Покрівля з композитної черепиці набагато економічніша, ніж з натуральної: ціна матеріалу нижча, укладання проводиться швидше, несуча конструкція може бути легкою.

Експлуатація

Композитна черепиця не «цвіте», сталева основа надійно захищена від корозії, матеріал морозостійкий, не вигоряє на сонці, не пошкоджується при сильному вітрі, граді, при випадкових ударах гілок. Він не шумить під час дощу - під таким дахом буде тихо. Покриття не потребує спеціального догляду або обслуговування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь