Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як часто треба робити хімчистку м'яких меблів

Професіонали хімчистки і лікарі-гігієністи висловлюють думку, що глибока чистка м'яких меблів потрібна не рідше 1 разу на 6 місяців. Такої ж позиції дотримуються експерти. Це не примха, а необхідність. Інакше м'які куточки і дивани перетворюються в неохайні предмети меблювання, що забруднюють повітря в приміщеннях клубами пилу. Так як часто потрібно робити хімчистку меблів, щоб був баланс між чистотою, витраченими грошима і зусиллями?

Вакуумування витягує з текстильної оббивки лише частина пилу, оскільки він накопичується в глибині волокон. Для його видалення потрібна глибока хімчистка органічними розчинниками або аквачистка. Бажано, одночасно з дезінфекцією меблів від бактерій, пилових кліщів. Профільні компанії, такі як,  пропонують такі послуги на дому. Тепер, щоб зробити хімчистку м'якого куточка, не потрібно везти його в цех. Це набагато зручніше, простіше, дешевше.

Підтримуюче чищення м'яких меблів

Обробка звичайним пилососом 1 раз в тиждень - достатня частота підтримуючого прибирання. Найчастіше, наприклад, 2-3 рази в тиждень, вона знадобиться при таких обставинах:

  1. наявність в сім'ї маленьких дітей, алергіків, хронічних хворих, людей похилого віку. Чистота повітря для цих категорій людей є важливим фактором безпеки і здоров'я;
  2. утриманні в будинку домашніх тварин. Їх шерсть бруднить м'які меблі, тому і чистка потрібна частіше, ніж зазвичай;
  3. меблі обтягнуті тканиною з довгим ворсом, типу флока, велюру, плюшу, оксамиту або високим статичним електрикою, який притягує пил.

Генеральна хімчистка м'яких куточків, диванів, крісел

Любительська глибока чистка зводиться до вологого прибирання - ручного або екстрактором. Не завжди її проводять правильно. Нормальний алгоритм генерального прибирання м'яких меблів включає:

  1. ретельне знепилювання пилососом або вибивання через вологу тканину;
  2. виведення плям;
  3. загальна чистка оббивки - шампунем, активною піною Ваніш, розчином харчової соди, і піною з господарського мила;
  4. сушка феном або в природних умовах.

Ви витратите вихідний день, втомитеся, а результат навряд чи буде дуже помітним. Замовте хімчистку м'яких меблів в профільній компанії. Коштує послуга недорого. Після неї меблі виглядають набагато охайніше, новіше, солідніше, і вони довше прослужать вам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь