Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Правда і міфи про засоби для об'єму волосся

Часто-густо - ось формула розкішних локонів. Але часом наше дзеркальце непрозоро натякає: над шевелюрою потрібно попрацювати. Особливо це стосується власниць тонкого волосся. Навіть при великій кількості волосяних стрижнів їх зачіски не виглядають пишними. А "підняти і утримати" стає для таких людей завданням номер один. Виробники косметики знають про наші проблеми і випускають особливі доглядаючі лінійки з позначкою Volume.

Легенда перша. Досить шампуню. Решта (маски, кондиціонери і так далі) - перебір і викачування грошей.

Багато хто впевнений: можна обійтися одним лише миючим продуктом зі спеціальної серії - і жадані пишність та здоров'я локонів нам забезпечені. Але в дійсності це не так.

Шампуні покликані "обмивати" волосся і шкіру голови. Щоб велика чистка пройшла успішно, необхідно підняти волосяну кутикулу. Так hair-стрижні звільняться від скупчилися на них пилу та інших небажаних довесков. Потім лусочки треба повернути на місце. Інакше волоски втратять вологу, а з нею еластичність і блиск, будуть більш схильні до пошкоджень: стануть тьмяними і ламкими. Запечатувати кутикулу покликані кондиціонери від https://www.sinergycosmetics.com.ua/.

Нехай Вас не збиває той факт, що після застосування одного тільки шампуню худий снопик став подавати ознаки копиці. Це сталося через те, що лусочки стрижня піднялися і Ваші тонке волосся здаються товщі. Однак якщо Ви не зробите додаткових заходів, вони будуть стовбурчитися і електризуватися, гірше розчісується. При регулярному нехтуванні спецзасобами почнуть розшаровуватися і обламуватися.

Також не варто вірити в чудодействие так званого шампуню-кондиціонера. Суміші два в одному було розвінчано ще в дев'яностих. Один і той же товар не може виконувати протилежні функції: піднімати кутикулу і її згладжувати. Купівля додаткового продукту є обов'язковою і в цьому випадку.

Міф другий. Косметика для обсягу волосся не повинна містити масел.

В реалі все з точністю до навпаки: натуральні масла в таких формулах необхідні для живлення і зволоження локонів. Наприклад, масло ши (каріте) вважається одним з кращих страв для шевелюри. Воно відновлює волосяні стрижні, повертає їм блиск і еластичність, захищає від сухості і пошкоджень. Тому відомі світові косметичні бренди використовують у своїй продукції натуральні oil.

При цьому засоби мають легку формулу і не обтяжують локони.

Жирні природні масла в чистому вигляді можуть діяти як гирі і склеювати пасма - за рахунок того, що їх дуже складно змити. Тим, у кого тоненькі волосяні стрижні, потрібно бути обережними із застосуванням таких відновників. Краще задіяти готові промислові маски.

Повір'я третє. Якщо волосся не радують товщиною, не можна користуватися термозащитой, вона - зайве навантаження на пасма.

Не зрозуміло, звідки взявся цей чутка. Адже саме тонесенькі волоски дуже схильні до пошкоджень. Їх потрібно обороняти при користуванні феном, прасування і тому подібними приладами. Термозахисні продукти застосовуємо обов'язково.

Казка четверта. Тонкі довге волосся слід мити щодня: вони швидше провисають і втрачають прикореневій обсяг. Тому краще підстригтися.

Після застосування якісної volume-косметики нічого не злипається і не здувається. Якщо відчуваєте потребу в щоденному використанні шампуню, то причина криється в надмірній жирності шкіри голови або в невідповідних засобах, а не в довжині пасом.

Але є і частка істини: коротке волосся виглядають гущі. Справа в пропорціях і нашому сприйнятті ліній. Якщо вкоротити довжину, зачіска буде здаватися "повніше". Однак об'єктивно прикореневій обсяг (або його відсутність!) Буде колишнім.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь