Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чи варто отримувати МВА?

Отримати ступінь МВА хочуть багато людей. Ця програма популярна як на Заході, так і в Україні. Компанії оплачують навчання кращим співробітникам, а його результати позитивно позначаються на кар'єрі. Про те, що таке МВА, чим воно корисне - читайте в нашій статті.

Що таке МВА?

Програма MBA з'явилася в США на початку ХХ століття і набула великої популярності завдяки опорі на практичний досвід. МВА - майстер ділового адміністрування - готує керівників і професійних управлінців. Програма націлена на інтенсивне навчання з різних дисциплін: маркетинг, управління персоналом, фінанси, впровадження інновацій та інше. Якщо вас цікавить навчання на МВА, то радимо перейти за даним посиланням https://bs.krok.edu.ua/ru/mba вже зараз.

Щоб вступити на МВА, потрібно мати вищу освіту, досвід роботи не менше 3-х років і певні особистісні якості. На програму беруть дорослих, амбітних людей, які вже досягли певних кар'єрних висот.

Кому підходить МВА?

  1. Топ-менеджерам, які застосовують отримані знання на практиці і передають їх співробітникам для підвищення ефективності компанії.
  2. Менеджерам з маркетингу, які прагнуть до кар'єрного росту.
  3. Бізнесменам, які розвивають свою справу.
  4. Фахівцям, які хотіли б змінити свою кваліфікацію і т. д.

Що дає МВА?

Найголовніше, заради чого люди вступають на навчання - практика. На заняттях ви вивчите бізнес-кейси, отримаєте важливі для вашої діяльності інструменти, дізнаєтеся, як вирішувати найскладніші проблеми бізнесу, отримаєте знання від провідних експертів-практиків, підвищите свою особисту ефективність та багато іншого. У вас з'являться нові зв'язки і, можливо, ви знайдете майбутнього партнера по бізнесу. Все це призведе до підвищення вашої цінності на ринку, кар'єрного росту і згодом до збільшення доходу.

Щоб отримати ступінь МВА, потрібно їхати за кордон?

На це питання немає однозначної відповіді, так як все залежить від ваших потреб. Якщо ви не плануєте розвивати бізнес за кордоном, то і навчання там не носить обов'язкового характеру.

Навчання триває 2 роки і далеко не всі готові кинути свою роботу на тривалий термін і виїхати в іншу країну. Хоча в Україні програми МВА з'явилися недавно, таке навчання має певні плюси:

  1. Є програми з престижної міжнародної акредитацією Association of MBA 's (АМВА), що підтверджує відповідність освіти високим стандартам кращих світових бізнес-шкіл.
  2. Географія, вам не доведеться їхати і жертвувати роботою або сім'єю.
  3. Розуміння специфіки вітчизняного ринку.
  4. Програми коштують дешевше, ніж за кордоном і не залежать від курсу іноземної валюти.

Є різні форми навчання і суміжні формати бізнес-освіти, що дуже зручно, так як кожна людина зможе вибрати те, що підходить саме їй.

Якщо ви хочете підвищити свою класифікацію, домогтися кар'єрного росту, отримати практичні знання від провідних експертів, отримати  корисні знайомства, навчитися генерувати ідеї і знаходити ефективні рішення проблем - отримання ступеня МВА стане для вас найкращим способом досягнення цілей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь