Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як в Харкові готуються «зустрічати» китайський вірус?

Незважаючи на те, що офіційно на території Харкова і Харківської області (як і всієї України) випадки коронавіруса не зафіксовано, до можливої ​​зустрічі з ним готуються ґрунтовно. Як заявив заступник голови облдержадміністрації Михайло Черняк, в двох обласних клінічних інфекційних лікарнях (для дітей і для дорослих) виділять окремі бокси для хворих на коронавірус.

«Про всяк випадок готуємо дві обласні інфекційні лікарні - дитячу і дорослу. Там виділяють окремі бокси у відділеннях ГРВІ, додатково закупили медикаменти», - підкреслив Черняк.

До речі, крім даної тематики вас може зацікавити биография Фильчакова Олександра.

За його словами, до приймальних відділень лікарень завезли спеціальний одяг, респіратори і маски, а з бригадами екстреної допомоги проводять інструктаж.

Очікується, що найближчим часом Харківська область отримає тест-системи, за допомогою яких можна виявити наявність/відсутність коронавірусу.

Два тижні тому в Харківську обласну інфекційну лікарню поступив китайський студент з діагнозом пневмонія. На даний момент він видужав і готується до виписки. Коронавірус у пацієнта не підтверджений.

За словами харківського імунолога Андрія Волянського, новий вірус може бути виведений штучно, хоча і малоймовірно. На цю думку його наштовхнув той факт, що вірус почав поширюватися з міста Ухань, де розташований завод, що виробляє вакцини.

Харківський педіатр Євген Комаровський припустив, що вірус може досягти безлічі країн. Причина - епідемія сталася напередодні китайського Нового року, а це якраз час подорожей.

Нагадаємо, в Китаї спалахнула епідемія нового вірусу, який за своїми симптомами дуже схожий на звичайну застуду. Серед симптомів виділяють кон'юнктивіт і утруднене дихання. Було зафіксовано кілька смертельних випадків перед тим, як коронавірус став поширюватися по світу.

На 21:00 29 січня У світі зареєстровано 7 783 випадки захворювання коронавірусом. З них - 170 людини померли і ще 133 перебувають у важкому стані.

Всього китайський смертельний вірус охопив 20 країн.

Незважаючи на світову паніку, авіасполучення з Китаєм в Україні не припинили.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь