Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати обігрівач для дому

Чим нижче опускається температура за вікном, тим частіше ми замислюємося про те, як зігріти приміщення до того моменту, коли включиться централізоване опалення. Особливо подібне питання хвилює тих, хто взагалі не може розраховувати на загальні котельні, і змушений опалювати житло самостійно.

Широкий асортимент опалювальних приладів часто ставить нас перед непростим вибором. Як правильно вибрати обігрівач для квартири, дачі або великого заміського будинку на сайті термоплаза юа? Якими вони бувають і на що потрібно звертати увагу при покупці?

Масляні обігрівачі

Такі обігрівачі чудово підходять для опалення не дуже великих приміщень. Масляний радіатор являє собою невелику батарею, яка заповнена спеціальним мінеральним маслом. Також всередині розташовані один або кілька ТЕНів за допомогою, яких і відбувається нагрів. Зовні вони схожі з традиційними чавунними батареями, що складаються з декількох секцій. Чим їх більше, тим більше тепла здатний дати обігрівач.

Деякі масляні радіатори оснащені вбудованими в конструкцію вентиляторами. Вони розганяють тепле повітря по кімнаті, і обігрів відбувається швидше.

Іноді можна зустріти масляні радіатори трохи іншої конструкції. Вони являють собою одинарну або подвійну герметичну панель, заповнену маслом. Площа поверхні такого приладу в порівнянні з «батареями» нижче. Це означає, що кімнату він буде прогрівати значно довше. Однак в той же час він займає набагато менше місця і може бути використаний в маленьких приміщеннях.

Як і всі опалювальні прилади, масляні батарей мають як переваги, так і недоліки. До перших можна віднести такі:

  1. Більшість обігрівачів обладнані термостатом. Він дозволяє не «палити» електроенергію даром, а встановити температуру повітря в кімнаті, після досягнення якої прилад відключиться самостійно.
  2. Багато моделей оснащені таймером. Таким чином, ви можете запрограмувати включення обігрівача до певного часу.
  3. Досить демократична вартість.
  4. Компактність і мобільність. Більшість моделей оснащені спеціальними ніжками і коліщатками. З їх допомогою можна розмістити прилад в будь-якому зручному місці.
  5. Розігріте масло остигає досить довго. Так що обгреватель буде віддавати тепло ще тривалий час після того, як відключиться від мережі.
  6. Моделі без вентилятора працюють абсолютно безшумно.

Недоліків у масляних опалювальних радіаторів теж чимало. Основний полягає в тому, що поверхня батареї дуже сильно розігрівається. Так що його не варто розміщувати в тих кімнатах, де присутні маленькі діти. Масляний обігрівач важить чимало. Крім того, він досить довго виходить на робочу температуру. Так що якщо ви хочете швидко прогріти кімнату, цей варіант не підійде. Ну і головний недолік: масляні обігрівачі ніяк не можна назвати економічними. Енергії вони споживають досить багато.

Конвекційні обігрівачі

Пристрій такого приладу підпорядковане законам фізики і засноване на явищі конвекції. Всім відомо, що холодне повітря важче теплого, а значить, розташовується ближче до підлоги. Він потрапляє крізь нижню решітку обігрівача до потужних Тенам, нагрівається і природним шляхом піднімається до стелі. Тим часом процес повторюється спочатку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь