Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які бувають набори інструментів для ремонту автомобіля

Полагодити автомобіль своїми силами наважується не кожен автовласник. Хоча, як показує статистика, через певний час будь-який власник автомобіля лагодить ту чи іншу поломку своїми силами. Причин часто багато, починаючи від фінансового стану, до того, що елементарну деталь можна полагодити (замінити) самостійно.

Найчастіше ремонтів автомобілів займають власники вітчизняного автопрому. Але основним завданням при подібному ремонті стає наявність необхідного інструменту. Добре, якщо у спадок дістався якісний інструмент часів СРСР. Ні для кого не секрет, що ключі, головки та інші приладдя тих часів на порядок якісніше сучасних, але як бути, якщо інструменту немає, адже навіть при великому бажанні щось відремонтувати чогось не вийде. Якісний та недорогий автоинструмент можна придбати за посиланням.

Різновид інструментів в наборі

Купувати окремо інструмент зазвичай не найкращий варіант, тому що в самий невідповідний момент буде відсутній ключ (головка) потрібного розміру або зовсім немає потрібних складових. На порядок краще, коли під рукою набір інструментів, в такому випадку ситуація відсутності будь-яких елементів зводиться до мінімуму або зовсім до нуля.

Більшість сучасних наборів інструментів це не просто самі ходові ключі і головки, а безліч інших додаткових допоміжних деталей. Сьогодні на автомобільному ринку або в будівельних магазинах можна знайти найрізноманітніші набори, але не кожен такий набір підходить для ремонту автомобіля. Добре, якщо у сусіда по гаражу можна запитати, яким набором він користується і наскільки він якісний.

Інша справа, якщо самому довелося купувати такий комплект, а очі просто розбігаються від розмаїття, тим більше не останню роль грає ціна комплекту. Найчастіше через недосвідченість автолюбителі купують дешевші набори інструментів, тим самим роблячи помилку. У статті постараємося розглянути основні помилки при виборі наборів для автомобіля, на які характеристики варто звернути увагу і з якого матеріалу повинен бути виготовлений інструмент.

Які бувають набори інструментів для авто

Перш ніж купити набір інструментів, в першу чергу варто задуматися над тим, для чого ви його будете використовувати. Дрібний ремонт автомобіля і повсякденне використання в побутових цілях або ж постійний, професійний ремонт автомобілів. Як правило, купити один набір інструментів і для будь-яких цілей, то це обійдеться не дешево або просто такого комплекту не існує.

Зазвичай власники автомобілів купують кілька різних наборів, тим самим разнообразив напрямки роботи. Найчастіше купують набір для автомобіля і СТО. У ньому значаться різні ключі, накидні головки і шестигранники для роботи з болтами, ослабленню різних деталей і іншого.

Слюсарський набір інструментів

Слюсарський набір інструментів відрізняється від автомобільного, хоча в ремонті автомобіля так само стане в нагоді. У нього, як правило, входять ріжучі та пилящие інструменти: ножівки, борідки, різьбові для нарізки та відновлення різьблення, а так же вимірювальні елементи. В автомобілі такий комплект застосовується для відновлення заржавілою різьблення або її нарізки, для обвальцеванія деталей і інших нестандартних ремонтних робіт.

Набір електрика

Набір електрика - ще один не менш важливий набір інструментів в ремонті автомобіля. Кожен розуміє і скаже, що без робочої проводки автомобіль просто не буде правильно функціонувати. Найчастіше в такий комплект входять основні інструменти для перевірки, ремонту проводки або електричної частини.

Такий набір інструментів стане в нагоді не тільки для ремонту проводки автомобіля, але і для побутових умов, починають розетку, проводку, вимикачі та інше. Основним нюансом при виборі такого набору повинна бути ізоляція. Всі інструменти без винятку повинні бути з гумовими або прогумованими ручками, тим самим запобігаючи передачу струму на руки користувача.

Універсальний набір інструментів

Універсальний набір інструментів, як правило, це професійний набір інструментів, який можна використовувати для будь-яких цілей і завдань. Зазвичай його можна використовувати як для ремонту автомобіля, так і для побутових цілей. Без сумнівів, це найкращий набір, але варто розуміти, що і вартість такого набору не мала, оскільки в нього входить безліч різноманітних інструментів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь