Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чому випадає волосся у жінок, що робити

Нормальна величина денної втрати волосся людиною становить приблизно сто волосків. Такий природний процес забезпечує своєчасне і органічне оновлення волосяного покриву і позбавлення організму від старих відмерлих клітин.

Але все так гладко лише в теорії, на ділі ж втрати майже завжди набагато масштабніше. Найбільш злободенні і часті причини випадіння волосся у жінок - це негативні фактори навколишнього середовища. Серед них такі шкідливі явища, як загазоване повітря, погана екологія, кислотні дощі, міський смог і інші «принади» сучасного життя.

Часткове або навіть повне облисіння чоловіки сприймається оточуючими цілком нормально. Деякі навіть вважають лисих чоловіків особливо привабливими в сексуальному плані. Гладку чоловічу голову часто можна побачити в модних глянцевих журналах і на подіумах, і це особливий тренд.

Що стосується жінок, навіть дуже несильне облисіння неприпустимо і відштовхуюче. Адже справжні причини випадіння волосся у жінок часто сягають корінням в серйозні проблеми зі здоров'ям, тим часом генетична установка протилежної статі спрямована на пошук квітучої у всіх сенсах матері для своїх дітей. Крім того, втрати частини колишньої шевелюри і, тим більше, поява залисин здатні ввести будь-яку жінку в розпач і навіть довести до сильної депресії. Детальніше про те, чому випадає волосся, причини та методики запобігання в блозі Pink Beauty Lab.

Найбільш поширені причини випадіння волосся у жінок

Серед факторів, що псують шикарні густі пасма виділяють:

  1. Гормональні збої і порушення;
  2. Згубний вплив екології, про що ми згадували вище;
  3. Часте куріння і прийом алкоголю, як підстави для загального ослаблення і руйнування організму, що веде за собою і масову втрату волосся;
  4. Нераціональне харчування і, як наслідок, брак вітамінів і мінеральних речовин;
  5. Періоди вагітності і лактації також часто провокують собою посилене випадіння волосся. Але зазвичай цей процес недовговічною, а втрати легко відновлюються. Часто після подібних тимчасових криз волосся стає навіть гущі і краще за своєю структурою;
  6. Використання невідповідних шампунів і інших засобів по догляду за волоссям;
  7. Сильне висушування волосся, що може бути спровоковано частим відвідуванням солярію, причому без використання спеціальних шапочок і масок для волосся, а також довгим перебуванням на сонці / вітрі / морозі без головного убору;
  8. Використання неякісних або сильно тиснучих аксесуарів для волосся: обідків, шпильок, гумок, невидимок та інше, а також щітки з дуже жорсткою або синтетичної щетиною і інше.

Лікування будь-якої причини випадіння волосся у жінок повинно бути узгоджене з лікарем

Якщо ми говоримо про порушення гормонального фону, то торкаємося одного з найскладніших аспектів, який особливо поширений у народивших і жінок на грудному годуванні. У будь-якому випадку, сильне порідіння волосся - це дуже тривожна ознака, що вимагає всебічного медичного обстеження і докладної діагностики.

Для встановлення точної причини і призначення адекватного та ефективного лікування необхідно пройти кілька фахівців і здати ряд аналізів.

Незважаючи на причину, лікування підвищеної втрати волосся - досить складний процес. Вкрай не рекомендується вдаватися до самолікування і всіляких народних методів, особливо екстремальних. Підсумком такого лікування стане, в кращому випадку, відсутність результатів, а в гіршому - повне облисіння, і навіть травми шкіри голови.

Якими б не були причини випадіння волосся у жінок, при своєчасному і грамотному підході до лікування та профілактики наслідки досить швидко можна звести нанівець.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь