Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати надувний човен

Найбільш популярними човнами для риболовлі є човни з ПВХ. Сьогодні вони представлені двома видами: надувні човни із неармованого ПВХ і з армованого.

Човни з неармованого ПВХ

Щоб уявити неармований човен, згадайте всілякі надувні м'ячі, круги, матраци та інші надувні предмети, що використовуються для відпочинку та ігор на воді. Човни з неармованого ПВХ практично нічим не відрізняються від вищенаведених прикладів, але тільки при їх виробництві використовується більш щільний матеріал. Але, не дивлячись на те, що використовуваний матеріал для виготовлення такого човна досить міцний, він досить легко пробивається навіть сухим очеретом. Налетівши на такому човні на підводну корч, можна розпороти його так сильно, що і до берега не встигнете дістатися. Такі човни, як правило, не використовуються для серйозної риболовлі, а вже тим більше для установки на них мотора. Призначення таких човнів - неспішні водні прогулянки, не пов'язані з далекими переходами і швидкою їздою.

Човни з армованого ПВХ

Човни для полювання і риболовлі, придбати які можна на сайті https://lodka5.com.ua/naduvnie-lodki/, виготовляються з армованого ПВХ. Цей матеріал являє собою два шари ПВХ, між якими прокладена спеціальним чином пов'язана міцна тканина, що зміцнює підсумкове полотно. В результаті воно крім міцності стає довговічним, не боїться зберігання у вологому стані, прекрасно витримує високий тиск повітря, що робить човен більш стійким і дозволяє рибалити стоячи. Але головною перевагою таких човнів є можливість використання з ними човнового мотора, так як їх жорсткість дозволяє це робити досить надійно.

За принципом виготовлення надувні човни для полювання і риболовлі з армованого ПВХ діляться на зварні і зклеєні. Перші виробляються шляхом зварювання заздалегідь підготовлених частин човна, накладаючи їх внахльост. Другі виробляються так само, але замість процесу зварювання виробляється зклейка окремих частин. Перший спосіб, на перший погляд, здається більш надійним, тому що зварені частини складають єдине ціле. Однак в місці нахльосту за рахунок зварювання товщина ПВХ обох зварювальних частин зменшується, а в разі ж із зклеюванням відбувається просте потовщення місця з'єднання. Томузклеєні човни в певному сенсі виявляються міцніше зварених.

Вирішивши купити човен, підійдіть до процедури покупки дуже уважно, ні в якому разі не купуйте човен в складеному вигляді, не перевіривши його. Необхідно накачати човен, причому не злегка, а максимально, і уважно перевірити зварні або зклеєні шви. Потім необхідно перевірити човен на симетричність: ніс човна не повинен хилитися в бік, він повинна бути ідеально рівним. Також на човні не повинно бути складок, за винятком двох-трьох складок на передній частині.

Вибравши ретельно човен, ви гарантуєте собі спокійну його експлуатацію протягом не менше п'яти років, а може і більше, в залежності від акуратності його використання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь