Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що потрібно знати про пожежну сигналізацію?

Мало кому потрібно пояснювати, для чого потрібна пожежна сигналізація. Вона на будь-якому підприємстві є базовим елементом в системі безпеки.

Детально продумане, якісне обладнання дозволяє своєчасно знайти місце задимлення або загоряння і негайно сповістити співробітників офісу, відвідувачів будь-якої організації, відповідні служби швидкого реагування.

Прилади автоматичної пожежної сигналізації систематично удосконалюються. Досвідчені фахівці, інженери знаходять ще більш безпомилкові способи для виявлення вогнища загоряння, щоб до мінімального порогу знизити відсоток помилкових тривог і виключити людські жертви. Якщо вас цікавить установка пожарной сигнализации, то радимо перейти за даним посиланням вже зараз.

Призначення пожежної сигналізації

Головне призначення автоматичної пожежної сигналізації - швидко виявити джерело загоряння і оповістити про небезпеку людей.

Це дозволяє уникнути як втрати рухомого і нерухомого майна, так і людських жертв. Сучасне обладнання забезпечує 100% захист, оповіщаючи про пожежу на ранній стадії, коли евакуюватися з будівлі можна ще без диму і вогню, не задихаючись від диму і не впадаючи в паніку.

Завдяки чутливим приладам нерідко усунути проблему вдається навіть за допомогою класичного вогнегасника, поки площа загоряння ще мінімальна.

Існують як окремі системи охоронної та пожежної сигналізації, так і інтегроване обладнання.

Перевага їх полягає в наявності спеціального єдиного блоку програмного і апаратного забезпечення.

Такі системи називаються ОПС або охоронно-пожежні сигналізації. Устаткування відповідає за цілий ряд поставлених завдань:

  1. Безпомилково визначає, на якій саме ділянці відбувається загоряння в приміщенні.
  2. Виявлення вогнища на максимально ранній стадії.
  3. Надання інформації про проблему в зручній і доступній формі.
  4. Повна відсутність помилкових спрацьовувань.
  5. Призначена пожарная сигнализация в Украине в першу чергу для забезпечення захисту людей і мати таке обладнання повинно кожне підприємство.

Це диктується не тільки бажанням власника підприємства убезпечити життя співробітників або зберегти майно.

Існують спеціальні державні стандарти, які зобов'язують встановлювати сучасні пристрої відповідно до передбачених нормативно-правових актів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь