Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як корисуватися вагінальними свічками

Як правило, вагінальні свічки призначають один або ж два рази на добу. Якщо використовувати потрібно тільки один раз - значить, найкраще на ніч; якщо два - то вранці і на ніч. Якщо при лікуванні немає обмежень інтимного життя і ви плануєте статевий акт, то вставляти свічку потрібно після нього і проведення інтимної гігієни. Але найкраще на весь курс лікування утриматися від статевого життя.

Сучасні дівчата можуть без сумніву користуватися цим виробом, враховуючи всю користь і мінімальну кількість шкоди. Ці вироби стануть незамінними при місячних і дуже зручними в застосуванні, якщо знати, як правильно ввести тампон і підібрати необхідний розмір.

Для досягнення терапевтичного ефекту при лікуванні тих чи інших захворювань лікар може призначати прийом ліків перорально, тобто через рот; у вигляді ін'єкцій внутрішньом'язових, підшкірних і внутрішньовенних, або ж використовувати препарати місцевої дії. До останніх в гінекології відносяться вагінальні свічки, детальніше про застосування Далмаксину у формі свічок можна прочитати тут: mobil-medical.com/ru/dalmaksin-instruktsiya. Якщо ін'єкції виконує медпрацівник, перорально приймати препарати вміють все, то з вагінальними свічками іноді у жінок, особливо у тих, кому їх призначають вперше, виникають деякі проблеми з їх використанням.

Переваги вагінальних свічок

Лікарська форма допомагає жінкам швидко позбавлятися від тривожних симптомів, які знижують якість життя. При багатьох гінекологічних захворюваннях вагінальні свічки є основою терапевтичного лікування.

Вони мають ряд переваг, перелік яких наведено нижче:

  1. впливають місцево - безпосередньо на вогнище запалення і слизову піхви;
  2. діюча речовина не проходить через шлунок, тому не втрачає частину властивостей при всмоктуванні, за статистикою шлунковий сік нейтралізує більше 70% активних речовин, а в осередок запалення при пероральному прийомі потрапляє лише 10-13%;
  3. свічки не метаболізуються в печінці та нирках, що знижує навантаження на ці органи;
  4. основна речовина свічок швидко всмоктується в кров і вже через 30 хвилин досягає необхідних для лікування концентрацій;
  5. вагінальні свічки не руйнують імунітет і зводять до мінімуму можливі алергічні реакції;
  6. установка свічок займає всього кілька хвилин і не представляє складнощів;
  7. масляна основа надійно утримує препарат на слизовій, забезпечуючи його вплив на вогнище запалення.

Загальні протипоказання і побічні ефекти

Будь-які супозиторії не слід застосовувати при індивідуальній непереносимості компонентів, наявності пухлин, пошкодженнях верхніх шарів епітелію. Диклофенак і Індометацин протипоказані при наявності хвороб крові, лактації, вагітності, геморої, патологіях нирок, печінки, шлунка. В якості побічних ефектів можна виділити:

  1. Алергійну реакцію.
  2. Печіння.
  3. Сверблячка.
  4. Набряклість піхви.

При виникненні подібної реакції слід відмовитися від застосування свічок і звернутися до гінеколога. З огляду на те, що будь-яка патологія жіночої статевої сфери супроводжується больовими відчуттями, в традиційній медицині широко застосовуються нестероїдні протизапальні засоби, адже вони надають миттєвий знеболюючий ефект.

Таблетки призначені для пригнічення процесу вироблення простагландинів, а також здатні нормалізувати кровообіг і знизити проникність капілярів. Такі засоби випускаються також в уколах для введення. Ці препарати забезпечують знеболювання при лікуванні ектопії радикальним методом, при введенні і видаленні внутрішньоматкової спіралі і проведенні біопсій.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь