Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Заправка картриджей киев центр - "за" та "проти"

Виробники оргтехніки заявляють, що після заправки погіршується зовнішній вигляд відбитків і така процедура може пошкодити принтеру. Проте, більшість користувачів лазерних принтерів і МФУ регулярно заправляють картриджі і не скаржаться на якість. Звичайно, процедура повинна бути виконана за всіма правилами.

У магазинах можна купити набори для самостійної заправки, але це, дійсно, ризикована справа. Потрібно знати всі нюанси будови конкретної моделі друкованого блоку, щоб правильно розібрати корпус, ретельно очистити всі робочі вузли і зібрати його, не пошкодивши тендітні і вразливі частини.

Особливості заправки картріджів HP, Canon, Samsung і Brother

З одного боку, технологія заправки двокомпонентних картриджів типу і DR 2275 досить проста, оскільки не потрібно розбирати частину картриджа з фотобарабаном. Однак потрібно вміти працювати з тонером, який являє собою порошок з мікроскопічно малих частинок: якщо вони потраплять в організм людини, то здатні спровокувати ряд серйозних захворювань. Якісна заправка картриджей киев центр - за посиланням.

Поєднані картриджі типу HP, Samsung SCX-D4200A або Canon Cartridge 737 заправляти складніше: всі деталі знаходяться в одному корпусі, тому, щоб дістати контейнер з тонером, потрібно повне розбирання. У картриджів Canon і HP (їх будова майже ідентично) є бункер для відпрацьованого тонера, тому інші деталі не вимагають особливої чистки. Розбирання та збирання старих моделей здійснюються досить просто, але в нових виробники реалізують політику захисту картриджів від повторного використання. Наприклад, якщо раніше деталі корпуса кріпилися за допомогою шурупів, то тепер шви зварні. Бічні кришки стало набагато складніше зняти, не пошкодивши їх. Чіпи захищені спеціальними перегородками. Одним словом, без досвіду краще не ризикувати.

В друкованих блоках Xerox і Samsung, як і у Brother, немає бункера для відпрацьованого тонера, тому дуже важлива якісна очистка фотобарабана і всіх робочих вузлів. Якщо на деталях залишаться частинки фарби, неминуче з'являться дефекти друку: смужки, точки, плями. Очистити деталі в домашніх умовах непросто, для цього використовується спеціальний вакуумний пилосос.

Підводячи підсумок, можна сказати: заправляти картриджі можна і потрібно, щоб уникнути зайвих витрат на друк. Але робити це варто тільки в спеціалізованих майстернях і сервісних центрах, а не самостійно або в кустарних умовах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь