Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати ноутбук?

Якщо раніше кількість комп'ютерів на руках у користувачів значно перевищувала кількість ноутбуків, то тепер картина значно змінилася. Практично всі користувачі купують ноутбуки, а ПК в основному беруть геймери, вони підбирають комплектуючі окремо і самі збирають комп'ютер.

Системні вимоги під час вибору ноутбука

Ноутбук - це зібрана комп'ютерна техніка, окремо деталі не підібрати, тому доводиться переглядати перед покупкою характеристики кожного ноутбука. Процес підбору однаковий як для нових ноутбуків, так і для тих, які були у вжитку. А тепер поради експерта, як вибрати ноутбук. Радимо придбати ноутбук acer swift 5 за привабливою вартістю.

Для початку варто визначитися з системними вимогами. Ноутбуки ділять на три категорії:

  1. Бюджетні, як правило використовується в офісах для роботи з документами і в інтернеті.
  2. Домашні, - повноцінна комп'ютерна техніка, згодитися практично для вирішення будь-яких завдань, за винятком потужних ігор, обробки широкоформатних відео, тощо.
  3. Ігрові - це лінійка прокачаних ноутбуків для геймерів.

Який вибрати ноутбук для роботи, навчання?

Вибір будь-якого ноутбука варто почати з центрального процесора. Чим могутніший ЦП, тим швидше комп'ютер обробляє команди. Ноутбуки діляться на два табори, з процесорами Intel і AMD. Лінійка AMD обходиться дешевше.

Найдешевші ноутбуки з лінійкою процесорів Intel Celeron/AMD A4. Працюють вони досить повільно.

Варто вибрати з процесорами Pentium/AMD A6-A8. Кеш процесора варто розглядати не менше 2 Мб, а частоту не менш 2 GHz, кількість ядер або потоку 2-4.

Оперативна пам'ять повинна бути не менше 4 Гб, так як останні версії операційної системи споживають близько 2 Гб і на відкриття додаткових програм, процесів має бути, як мінімум ще 2 Гб.

При виборі таких бюджетних ноутбуків, на відеокарту можна не звертати увагу, навіть якщо буде лише одна інтегрована (вбудована в процесор), нічого страшного.

Вибір ноутбука для дому

Для домашнього ноутбука вимоги будуть вищі: процесор Intel Core i3-i5/AMD A10-A12, кількість ядер або загальна кількість потоків має бути не менше 4, оперативна пам'ять 6-8 Гб, присутність дискретної графічної карти. Ноутбуки з матрицею TN коштують значно дешевше, ніж з IPS. Стандартний розмір домашнього ноутбука 15,6". Хорошим варіантом є ноутбуки vostro, які можна придбати за даним посиланням.

Як вибрати ноутбук для ігор?

Якщо підбирати ноутбуки в інтернет-магазинах, то як правило, у ігрових є окрема категорія . У таких ноутбуків встановлені ЦП Intel Core i5-i7, оперативна пам'ять від 8 Гб, дискретна відеокарта з 3 і більше мегабайтів відеопам'яті.

Ігри створюють високе навантаження на процесор і відеокарту, що призводить до підвищеного нагрівання. Якщо ваш ноутбук нагрівається, то перевірте відеокарту і температуру процесора.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь