Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати рулонні штори?

Рулонні штори мають ряд позитивних якостей: вони не линяють, завдяки антистатичним властивостям практично не притягають пил, не містять шкідливих для здоров'я речовин, не деформуються. Між собою ці штори відрізняються забарвленням, щільністю тканини, світлопроникністю, конструкцією і способом управління. Бачачи всю цю різноманітність, звичайно, будь-яка людина задає собі одне і те ж питання - «Які рулонні штори вибрати?».

Перш за все, необхідно вирішити, який  у вас буде кронштейн, на який намотується полотно тканини рулонної штори. Бувають відкриті і закриті системи. Відкриті системи коштують дешевше і дуже прості в установці. Вони чудово підійдуть для декорування вікон в тому випадку, якщо не потрібно більш щільного закриття віконної рами. Утримання штори в нижньому положенні у них відбувається за рахунок магнітів встановлених в нижній частині вікна.

У тому випадку, якщо потрібне затемнення в денний час доби, доведеться встановити рулонные шторы на пластиковые окна із закритою системою. Вони найкращим чином захистять кімнату від палючого сонця і допоможуть дорослим і дітям повноцінно подрімати після обіду. Щільне закриття вікна в цій системі відбувається завдяки тому, що кронштейн закритий коробом, а краї тканини штор і механізм управління втоплені в бічні напрямні, закріплені на віконній рамі. Коштують такі штори трохи дорожче, і для їх установки потрібен фахівець.

Наступним етапом вибору рулонних штор буде підбір тканини по щільності. Вона буває трьох типів:

  1. Нормальна - пропускає в кімнату до 70% світла.
  2. Затемнена - пропускає всього близько 30% світла, створюючи напівтемряву.
  3. Світлонепроникна - повністю ізолює приміщення від світлового потоку.

Крім того тканини можуть бути як натуральними, наприклад, з льону, бавовни, джуту або бамбука, так і синтетичними - це поліестер, скловолокно або нейлон. Натуральні найкраще підійдуть для оформлення спальні або дитячої. Для ванної і кухні перевагу потрібно віддати синтетичним рулонним шторам.

На останньому етапі вибираємо колірну гаму рулонних жалюзі. Якщо в кімнаті однотонні стіни, то дуже гармонійно виглядатимуть кольорові жалюзі, при цьому бажано щоб хоч один з тонів збігався з декором. Рулонні штори ні в якому разі не повинні повністю повторювати колірну гаму стін, щоб не було відчуття замкнутого простору. Штори обов'язково повинні бути темнішими або світлішими. Для світлих кімнат на південній стороні найкраще використовувати штори холодних відтінків, а на північній теплих.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь