Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навіщо потрібен генеральний план?

Отже, що ж таке генеральний план і з чим його «їдять»? В першу чергу - це кілька великих за розміром карт, тільки ось на них зображується те, що буде на ділянці, а не те, що вже є.

Це лише план розвитку ділянки, у вигляді карт і схем. Але генеральний план містить і текстову частину, в якій написано пояснення до карт. Що ж ще потрібно про них знати?

У генеральному плані йдеться про поселення, а значить, там повинні відображатися всі функціональні зони. Така зона - це частина території всього поселення. У такій зоні значиться, для чого вона може бути використана. Наприклад, на цій території може перебувати житлова забудова або ж територія для відпочинку. У межах цієї зони забороняється робити щось, що не підходить до її призначення. До речі, Владимир Зубик зазначає, що відсутність плану розвитку міст породжує хаотичну забудову і корупцію.

Поділ всього генерального плану на деякі зони і є основним способом планування. Текстова частина розповідає, для чого потрібна та чи інша функціональна зона. Наприклад, «територія суспільно-ділового призначення» та інше.

Зонування допомагає наочно уявити майбутній розвиток поселення. В якому обсязі і місці буде проводитися забудова, що потрібно зберегти, а що змінити.

Після того, як генеральний план затвердили, рішення про розміщення різних будівель приймаються тільки відповідно до цього генерального плану. На його основі виділяються земельні ділянки під потрібні об'єкти.

Генеральний план - це дуже важливий документ, саме він і визначає, в якому поселенні люди будуть жити через десятки років. Подібний план повинен бути націлений на те, щоб зробити життя людей набагато кращим і комфортнішим.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь