Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чим відрізняється оббивка меблів від перетяжки

Перетяжка і оббивка - послуги з реставрації меблів. Вони схожі, але не ідентичні. Перетяжка шкірою меблів передбачає ремонт конструктивних елементів (продавлені спинки, розхитані ніжки і т.п.) і заміну верхнього покриття. Оббивка меблів поширюється тільки на заміну покриття.

Перетяжка: коли це потрібно і які роботи в неї входять

Якщо меблі (стільці, крісла, дивани) втратили початкові функціональні особливості, знизився комфорт їх експлуатації, зносилися конструктивні елементи, потрібна перетяжка, замовити яку можна на сайті http://rem-mebel.kiev.ua/. Як правило, її виконують при механічних пошкодженнях, стиранні дерев'яних поверхонь.

В комплекс робіт входять:

  1. відновлення / зміцнення каркаса;
  2. заміна наповнювача;
  3. ремонт / заміна механізмів;
  4. змащування рухомих елементів;
  5. ремонт пружинного / натяжного блоку;
  6. зміна поверхневого покриття.

В якості наповнювача найчастіше використовують поролон малої щільності і жорсткості (недорогий, але він досить швидко зношується - рідко служить довше 5 років), синтепон (з його допомогою меблів надають різну форму), латекс (еластичний, рівномірно розподіляє навантаження, довго служить, коштує дорого ), холлофайбер (гігієнічний, стійкий до деформації), поліуретан (перетяжка меблів ціни відносно недорогі, добре тримає форму).

Часто перетяжку замовляють для антикварних меблів, предметів інтер'єру з історичною цінністю. У таких випадках в комплекс робіт входить шліфування дерева, зачистка і покриття лаком декоративних елементів. При перетягуванні відновлюється не тільки функціональність, але і зовнішній вигляд. Можна вибрати колір, відтінок, фактуру тканини, тип наповнювача.

Умовно послідовність дій можна представити таким чином:

  1. розбір конструкції;
  2. видалення старої оббивки;
  3. обтяжка новим покриттям;
  4. збірка.

Оббивка і перетяжка меблів - роботи, що вимагають досвіду, знань і підручного інструменту. Щоб новий каркас витримував навантаження і не деформувався, а тканина не пішла «хвилями», варто звернутися до професіоналів. Вони точно дотримуються послідовність дій, знають всі нюанси вимірів, ремонту та заміни покриття.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь