Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Мануальна терапія як один з найбільш ефективних методів лікування спини: у чому секрет?

Мануальна терапія - давня спеціалізація медицини, тому не дивно, що навколо неї існує стільки різних міфів. Одні пов'язують її з "чаклунськими" і екстрасенсорними здібностями, інші з методом вправлення кісток.

Однак її засновником був сам Гіппократ, який вперше почав застосовувати методи корекції хребта при лікуванні болю в спині. Сучасна мануальна терапія давно відійшла від такого терміна, як костоправ. Це повноцінна галузь медицини, яка вивчає м'які техніки корекції і впливу на хребет людини. І хоча лікування здійснюється руками, нічого спільного з масажем воно не має.

Як відзначають фахівці Інституту вертебрології та реабілітації, метою мануальних вправ є повернення хребців в нормальне анатомічне положення, лікування захворювань без операції. Дозоване напрямок сили в кожен хребець дозволяє швидко відновити їх рухливість, а отже, сприяє зникненню різних больових відчуттів. Детальніше дізнатися про лікування хребта і прочитати відгуки пацієнтів можна тут.

В яких випадках призначається мануальна терапія?

При правильному підході і необхідної кваліфікації вертебролога мануальна терапія здатна вилікувати цілий ряд складних захворювань. У США вона прописана як основний метод лікування спини. У медичних центрах цей спосіб призначається в разі:

  1. болю в спині, попереку, шиї;
  2. хронічного головного болю;
  3. сколіозу і порушень постави;
  4. остеохондрозу;
  5. міжхребцевих гриж і протрузій.

Але також є протипоказання:

  1. гострий больовий синдром
  2. зрощування хребців
  3. гострий запальний процес;
  4. онкологічні захворювання хребта;
  5. інфекційні процеси в тканинах хребта.

Щоб виключити будь-які негативні наслідки, перед призначенням мануальної терапії здійснюється комплексна діагностика, обстеження за допомогою МРТ, рентгена або УЗД.

Унікальна технологія "Метод короткого важеля"

Інститут вертебрології і реабілітації використовує прогресивні методи корекції та відновлення хребта. Серед них авторська технологія короткого важеля. Її здійснюють лікарі ортопеди-травматологи, які проходять спеціальне навчання в центрах. Це запатентований метод дуже делікатного та м'якого впливу на блоковані сегменти хребта. У той же час виключаються традиційні скручування і струшування. Завдяки цьому він залишається безпечним навіть при наявності складної грижі.

Курс лікування триває від 3 до 5 сеансів і комбінується з іншими фізіотерапевтичними процедурами, масажем і вправами на лікувальних тренажерах. Пройти лікування спини методом короткого важеля можна в одній з філій. Клініки по лікуванню хребта є в Києві, Львові, Івано-Франківську, де приймають пацієнтів зі всієї України.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь