Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги та недоліки розпашних воріт

Незважаючи на те, що ворота такої конструкції використовувалися ще сотню років тому, сьогодні вони все ще не втратили свою актуальність. Їх можна побачити чи не в кожному третьому, а то і другому приватному будинку і навіть на території офісних будівель і промислових підприємств. Це пов'язано з тим, що конструкція таких воріт є найбільш оптимальною і зручною для користування, а також має ряд інших переваг.

Плюси використання

Можна виділити наступні переваги розпашних воріт:

  1. Довговічність. Конструкція досить проста, тому при невеликому догляді з боку господарів вони прослужать мінімум кілька десятиліть, а то і півстоліття.
  2. Надійність. Вони міцні, а також є складними для злому, що дозволять їм бути надійним охоронцем ділянки і не боятися стихійних лих.
  3. Простий монтаж. Для їх установки не знадобиться залучати важку техніку або займатися облаштуванням спеціального майданчика. При бажанні монтаж можна провести і своїми силами, але, щоб бути впевненими в якості робіт, все одно рекомендується звернутися до професіоналів.
  4. Ремонтопридатність. А ось ремонтні роботи цілком можна провести самостійно.
  5. Прийнятна вартість. Ціна такмх воріт також порівняно невелика в порівнянні з іншими моделями, що дозволяє вписати їх в будь-який бюджет без особливих проблем.

Крім цього, металлические распашные ворота надають великі можливості для дизайну. Можна вибрати різні матеріали і кольори, виконати їх не тільки стандартної, але і фігурної форми, а також додати будь-які прикраси: малюнки, ліпнину, ковані елементи і так далі. Будь-яка компанія запропонує вам як мінімум тридцять вже готових варіантів, але також дизайн може бути виконаний і за індивідуальним замовленням.

Недоліки конструкції

Незважаючи на безліч переваг, як і у будь-якого виробу, у розпашних воріт є свої недоліки. В першу чергу - велика парусність. Тому необхідно дуже ретельно підбирати матеріал для них і продумувати конструкцію з урахуванням погодних умов у вашому регіоні проживання. Другий недолік - необхідність наявності великого простору перед самими стулками для їх відкриття. Зазвичай, їх роблять з відкриттям стулок назовні, щоб простір всередині можна було красиво облаштувати. Але також, відкриті стулки в будь-якому випадку створюють тунель і обмежують кут заїзду. Варто обов'язково це враховувати, якщо у вас великий автомобіль.

З автоматикою чи без?

Ще одне питання, яке обов'язково варто обговорити заздалегідь: придбати автоматику для розпашних воріт відразу з ними або обійтися механічним варіантом. Треба сказати, що наявність автоматики робить користування воротами набагато зручнішим. Це економить час, сили і дозволяє не виходити з машини в погану погоду, тому більшість людей все ж вважають за краще вибирати ворота з нею. Автоматику можна встановити і пізніше окремо, але, якщо ви замовляєте її відразу з воротами, то так вийде дешевше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь