Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати махровий рушник?

Купівля махрових рушників - завдання, яке є не таким вже й простим. Їх важливо вибрати правильно, адже від них безпосередньо залежить ваш повсякденний комфорт. Безумовно, з такою покупкою стикалися багато людей, але навіть найдосвідченіші господині не завжди знають, на які характеристики виробів слід звернути увагу. Як же вибрати дійсно якісний махровий рушник, який буде відмінно вбирати вологу і прослужить довго?

Спочатку слід визначитися, за якими критеріями оцінювати махрові рушники, на що варто звертати увагу в першу чергу. При виборі махрових рушників на сайті cedra.com.ua важливо вивчити такі характеристики, як:

· щільність;

· висота ворсу;

· якість фарби;

· м'якість.

Щільність рушників - основоположний критерій вибору банного текстилю. Розраховується вона, виходячи з числа ворсинок, розташованих на одному квадратному метрі рушника. Показники щільності можуть коливатися між 300 г/кв. м і 800 г/кв. м Від того, наскільки щільно розташовані на рушник ворсинки, залежить його здатність вбирати воду. Врахуйте, що виріб з низькою щільністю буде погано вбирати воду, а надто щільні рушники будуть важкими і навряд чи принесуть вам задоволення при використанні. Оптимальними можна вважати рушники з щільністю 400-450 г/кв.м.

Термін служби рушника також багато в чому залежить від його щільності. Виріб з низькою щільністю (менше 300 г/кв. м) зношується швидше, ніж його більш щільні аналоги.

Висота ворсу - це довжина петлі махрової тканини. Оптимальною можна вважати довжину 5 мм. Надмірно довгий ворс ризикує розтріпатися і втратити свій привабливий зовнішній вигляд вже після першого прання. Короткий ворс менше 3,5 мм не зможе забезпечити нормальне поглинання води. Такий рушник буде занадто мокрим і жорстким при використанні. Якість петель рушників перевірити просто. Достатньо потягнути за одну петлю. Якщо вона занадто легко витягується, краще придбати інший рушник. Зверніть увагу, довжина петель повинна бути рівною на всьому рушнику.

Фарба, якою було пофарбовано рушник, повинна бути стійкою, адже нікому не сподобається, якщо рушник буде линяти. Рушник має бути рівномірно забарвленим. Проведіть невеликим шматком злегка вологої білої тканині по рушнику. Фарба не повинна залишати на ньому слідів.

М'якість рушників не завжди свідчить про високу якість виробу. До бавовни для м'якості може бути додана віскоза, через яку рушник буде гірше вбирати воду.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь