Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Акваріум для початківців: вибір акваріума і рибок, особливості догляду

Дивовижний світ акваріума дає можливість миттєво відмовитися від повсякденних турбот, відчути себе справжнім творцем світів.

Однак догляд за акваріумом і рибками для початківців акваріумістів справа не проста, вимагає постійного поповнення знань про різні нюанси змісту домашнього підводного господарства.

Вибір акваріума і устаткування

Перш за все необхідно вибрати акваріум. Визначитися з його розміром і формою, підібрати мешканців, обладнання та декор.

Сучасні акваріуми виготовляють з органічного або силікатного скла, акрилу. Споруди великих розмірів зміцнюють металевим каркасом.

Обсяг варіюється в залежності від можливостей і бажання власника від 1 л до 800 л. Всупереч існуючій думці, простіше утримувати середній за розміром акваріум (50-100 л), ніж маленький. У більшій кількості води набагато простіше підтримувати необхідні умови для утримання водних організмів, зберігаючи біологічну рівновагу.

Акваріум із золотими рибками

Форму підводного житла вибирають, виходячи з власних естетичних уподобань. Інтер'єр будинку можуть прикрасити кулястий, квадратний, кутовий, циліндричний, овальний, панорамний, фігурний, багатогранний акваріум. Але найзручніше доглядати за класичним акваріумом, придбати який можна на сайті https://www.lessi.com.ua/akvariumistika, в формі паралелепіпеда, ширина якого приблизно дорівнює висоті.

Багато в чому вибір розміру і форми акваріума залежить від того, які мешканці будуть населяти його в подальшому. Залежно населяють їх від флори і фауни акваріуми ділять на:

  1. загальний - тип акваріума, відповідний для утримання прісноводних тропічних рибок і рослин;
  2. видовий - для одного виду риб;
  3. біотоп - для рибок, рослин, равликів, в природі живуть в одному середовищі проживання;
  4. спеціальні акваріуми для нересту, інкубатори, активатори, карантинні, виростовие.

Також акваріуми бувають прісноводні, морські і проміжні (з солонуватою водою), холодноводні і тепловодні.

Для акваріума вибирають підходяще підстава, яке повинно витримати його вагу, і встановлюють його в самому темному місці будинку, де найлегше буде коригувати тривалість та інтенсивність освітлення.

Вибравши акваріум, приступають до його оснащення і запуску:

  1. Ретельно миють, перевіряють на герметичність, заливають водою на 1/3 об'єму і залишають на 2-3 дня.
  2. Зливають воду, промивають ще раз, наливають воду до половини обсягу.
  3. Засипають попередньо промитий і оброблений грунт шаром 4-5 см, укладають камені, корчі, замки, гроти і інші елементи декору. Для грунту краще брати пісок фракцією 1,5-2 мм або гальку розміром 2-8 мм.

Накривають склом - це не дозволить надалі енергійним рибкам вистрибнути, скоротить випаровування води і кількість пилу, що потрапляє в акваріум, створить потрібну середу для плаваючих рослин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь