Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Різновиди шліфувальних машин

Шліфувальні апарати призначені для обробки підлог практично з будь-яким різновидом поверхні.

Серед основних оброблюваних поверхонь можна виділити наступні:

  1. різновиди каменів - черепашник, мармур, граніт;
  2. деревина - паркет, дерев'яно-дощатий настил;
  3. бетонна стяжка;
  4. мозаїчна підлога.

Існують як універсальні апарати, так і простої конструкції, призначені для шліфування конкретних підлогових поверхонь, великий вибір різноманітного обладнання пропонує интернет-магазин инструментов ToolsUa.

Вібраційні апарати

Пристрої даного типу виробляють шліфування за допомогою вібрації робочої поверхні. Така машина має двигун з обертовим валом і ексцентриком. Шліфувальний диск здійснює шліфування за рахунок великої швидкості обертання двигуна і малої амплітуди робочої тарілки. Диск кріпиться як з використанням спецзажімов, так і за допомогою липучки.

Бувають такі види шліфмашин:

Пласкі апарати - оснащені великою опорною стопою прямокутної форми. Така шліфувальна машина по дереву для підлоги з рівним підставою підійде як не можна краще.
Дельташліфувальні апарати - невеликі ручні інструменти масою в 1 кг, що мають підставу в формі праски, і призначені вони для шліфування малодоступних поверхонь. Це можуть бути місця за опалювальними стояками або батареями.
Слід пам'ятати, що чим вище частота коливань вібраційних шліфувальних апаратів, тим більше грубої вийде оброблена поверхня.

Моделі даного типу часто оснащені системою пиловловлювання. Це дуже допомагає, тому як пил з поверхні підлоги потрапляє прямо в спеціальний мішок. Певні моделі мають можливість з'єднуватися з промисловим пилососом.

Барабанні апарати

Машини такого типу є найпопулярнішими серед всіх пристроїв, і призначені вони для шліфування підлоги, покритого паркетом. Вони вважаються універсальними, можуть використовуватися для циклювання і шліфування.

У таких шліфмашин нескладна конструкція, тому вони і служать дуже довго, крім того, їх легко обслуговувати, а абразивні матеріали можуть застосовуватися від будь-якого виробника. Шліфувальні стрічки легко встановлюються на барабан.

Апарати стрічкового типу

Стрічкові шліфувальні машини застосовуються для грубої шліфовки, зачистки, обдирання і згладжування поверхні підлог з дерева. Шліфувальна стрічка в них прямує по роликам, завдяки чому і відбувається зачистка статі.

Ексцентрикового типу

Пристрій таких апаратів полягає в об'єднанні двох типів руху робочої поверхні: обертання і вібрації. При поєднанні таких рухів в результаті виходить якісна шліфування з високою ефективністю. На підошву є можливість закріпити змінні шліфувальні листи, які можуть кріпитися як за допомогою липучок, так і на місце із клацанням.

Визначаючись з різновидом машини за принципом кріплення шліфувальних аркушів, слід мати на увазі, що на липучці вони будуть коштувати дорожче, але зате зміна абразиву буде здійснюватися трохи швидше.

Якість обробленої поверхні безпосередньо залежить від діаметру абразиву, - чим він менший, тим вища якість. На старті циклювання доцільніше використовувати великі диски, а на фінішній стадії малі диски.

Кутові апарати

Призначені такі типи машин для шліфування малодоступних місць. Для обробки великих площ вони не застосовуються. В якості робочої частини в них виступає шліфувальний диск. У народі такі машинки ще називають «чобітком», вони вважаються найменшими.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь