Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Топ-5 підступних псевдоспособов захисту від коронавируса

Фейкові методи профілактики COVID-19 можуть закінчитися летальним результатом

В Інтернеті гуляє чимало різних рецептів і порад, як захиститися від коронавируса. Частина з них при всій очевидній неясності дійсно може спрацювати. Але більшість рад не тільки неефективні, але і можуть закінчитися передчасним відходом з життя.

На піку безглуздості

Не маски

В мережі всього світу поширюються різні варіанти захисту від COVID-19 за допомогою підручних засобів, які вигідно відрізняються медичні респіратори. Великий користі для здорових людей від них немає: вони не закривають очі - один з основних шляхів проникнення вірусу.

Прозорі балони на голові

Ще зовсім недавно порожня пластикова пляшка на голові у гуляє людини могла б стати приводом для виклику психіатричної допомоги. При всій безглуздості образу пластик прикриє від слини. Але його доведеться знімати з голови руками, і тут вже як пощастить. Інформація щодо профилактики от коронавируса - за посиланням.

Часник у великій кількості

Все через те, що часник був оголошений ефективним засобом протистояння коронавірус. Але COVID-19 і вампір, одним часником від нього не захиститися. З'їдати можна лише по зубчику в день - у великих кількостях це трав'яниста рослина може викликати проблеми з серцем, аж до дуже серйозних, з летальним результатом.

Горілка та інші спиртні напої

Проспиртовані і тим самим вбити мікроби - дуже поширене, але при цьому помилкова думка росіян. Будь-яка алкогольна продукція виводить з організму вітаміни В1 і В6 - ключові елементи для формування імунітету. Вірусологи лише підтвердили те, про що раніше повідав імунолог.

Горілка може вбити вірус, що проник в ротову порожнину. Але вона не дезінфікує дихальну систему. Пригнічення імунної системи. Горілка - імунодепресанти.

Смертельно небезпечна лазня

Багато свято вірять в лазневі процедури. Ця наївна віра в традиційні методи може зіграти злий жарт, стверджує професор-вірусолог.

Багато фейків ходить про баню. Якщо у вас нежить - лазня вам дійсно допоможе. З точки зору профілактики - теж добре. Але якщо у вас вже почалася пневмонія, то лазня вас уб'є.

Ефективний захист

Експерти розповіли: чи не маски можуть бути корисні тільки в тій мірі, в якій вони здатні захистити від слини хворого. Якщо медичної маски не знайшлося, то краще замінник, ніж взагалі нічого.

І прокладки, і будівельні маски люди використовують не спеціально, а через те, що немає нормальних масок. Однак будь-які респіратори треба розумно використовувати. Будинки ходити в масці - абсурдно. В окремому кабінеті на роботі - теж. Маска потрібна, тільки якщо ви знаходитесь у великій групі людей.

Оптимально все ж купити справжні медичні респіратори. Тут же, в одній групі товарів, частенько виставлені будівельні маски, покликані захистити зовсім не від вірусів, а від аерозолів - важливо не плутати одне з іншим і усвідомлювати, що саме ви купуєте. Краще будівельна маска, ніж прокладка, але у всіх росіян ще є час на придбання справжньої медичної маски. Таким можна вважати товар, в описі якого буде міститися приблизно наступне: «маска респіраторна шестишарові, противірусна, з клапаном, з вугільним фільтром, біла».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь