Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги ванн з акрилу

Купівля акрилової ванни для більшості населення відноситься до дорогого придбання. Щоб такий крок не перетворився досить швидко в церемонію оплакування даремно витрачених грошей на модну сантехніку, перед походом в магазин бажано дізнатися всі переваги і недоліки акрилових ванн, способи догляду за ними (див. Тут), технологію виготовлення (від того, як роблять акрилові ванни , залежить їх довговічність), методику вибору і кращих виробників.

І у всьому цьому потрібно розбиратися самостійно. Як показує практика, а так же особистий досвід, консультанти за рідкісним винятком готові відверто відповісти на всі поставлені запитання. В основному вони зацікавлені в реалізації пропонованої продукції (постійно вихваляють товар) або ж не мають повну інформацію, а тільки ту, що надав виробник про акриловые ванны.

Особливості ванн з акрилу

Акрил, як самостійний вид полімеру, був отриманий на початку 40-х років минулого століття в США, компанією Дюпон. При народженні новий матеріал отримав назву «орлон». Використовувався для виробництва синтетичних тканин, складаючи потужну конкуренцію популярному нейлону. Після розробки технології фарбування прозорого орлон назва була змінена на акрил, під яким цей вид відомий і нинішньому поколінню людей.

Роблять ванни за трьома технологіями:

  1. литого акрилу;
  2. композиту;
  3. кварилу.

Переваги

У кожного виду акрилових ванн є свої сильні і слабкі сторони. При цьому вони можуть бути як загальними, так і індивідуальними. Тому спочатку наведемо гідності, характерні всім ванн з акрилу:

  1. дуже низький коефіцієнт теплопередачі, що, по-перше, дозволяє швидко прогрівати чашу - після набору води можна відразу ж приймати водні процедури, по-друге, вода остигає дуже повільно - на 1oС за півгодини - можна ніжитися, не думаючи про підливі гарячої води;
  2. легка вага - 15-30 кг акрил і до 45 кг - кварил. Це дозволяє одній людині перевозити, піднімати на поверх і встановлювати пластикову сантехніку;
  3. прекрасне звукопоглинання, в результаті чого не тільки сусіди, але і домочадці не чують шум набираемой води;
  4. варіативність форм, розмірів і забарвлення, що дає можливість втілити в життя будь-які дизайнерські ідеї;
  5. здатність матеріалу зберігати первісний колір і блиск, при правильному догляді, до кінця терміну експлуатації;
  6. високий рівень функціональності, починаючи від бокового розташування змішувача і закінчуючи гідромасажем;
  7. ремонтопридатність - пошкоджені ділянки можна відновити самостійно, при цьому за бюджетні гроші;
  8. антислизькість властивості акрилу навіть в мокрому стані, незважаючи на те, що матеріал ідеально гладкий - в таких ваннах не страшно залишати одних малюків і не потрібен постійний контроль за старими членами сім'ї.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь