Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно обрати агроволокно

Незалежно від того яка площа вашого городу, дачі або полів. Вирощуєте ви фруктові дерева, картоплю або квіти - завдання і проблеми з якими ви зіткнетеся будуть абсолютно однакові, а саме:

  1. як уберегти рослини від ранніх заморозків;
  2. як уберегти рослини від птахів, комах і граду;
  3. як зберегти вологу в землі;
  4. як збільшити врожайність;
  5. як зменшити трудовитрати;
  6. як боротися з бур'янами не використовуючи гербіциди.

В Європейських країнах для вирішення цих завдань ось уже понад п'ятнадцять років використовують агроволокно.

Кажучи коротко - агроволокно це полімерний який схожий на звичайне ткане полотно і є екологічно чистим продуктом. Дія агроволокна можна порівняти з принципом дії зворотного капає. Матеріал пропускає тепло, воду і ультрафіолет, але в одну сторону, не пропускаючи назад.

Агроволокно умовно ділиться на так зване біле і чорне і ось в чому різниця:

На відміну від чорного агроволокна, біле пропускає сонячні промені, що дозволяє відбуватися процесу фотосинтезу у прихованих їм рослин, отже, вони продовжують рости. Біле агроволокно підходить для ранніх посівів, розсади або тільки що розпустилися фруктових дерев. Також підходить для захисту рослин від весняних заморозків (біле агроволокно потрібної щільності може захистити рослини навіть при дуже низьких температурах, аж до мінус десяти градусів за за рахунок досягнення парникового ефекту). Не кажучи вже про захист від граду, птахів, комах та інших шкідників. Щоб отримати вищеперелічену захист для рослин, вони просто ховаються цим покриттям. Агроволокно матеріал настільки легкий, що не перешкоджає зростанню, по суті він є штучною альтернативою сніжному покриву, який захищає землю і рослини від перемерзання.

На відміну від білого чорне агроволокно не пропускає ультрафіолетові промені, тому часто більш затребуваним в аграрній промисловості. Особливість чорного агроволокна в тому, що воно здатне створювати мікроклімат не в повітряному прошарку над землею, а в самій землі. Воно підходить для боротьби бур'янами. Чорним агроволокном покривається грунт, потім в матеріалі робляться прорізи, куди висажеваются рослини. Це прекрасний метод для боротьби з бур'янами, адже посіви більш не доведеться полоти або вносити гербіциди. Також великим плюсом даного агроволокна є те що воно прекрасно утримує Їм накривають безпосередньо грунт, а в зроблені прорізи висаджують рослини вже не треба боротися з бур'янами весь рік просапуючи або вносячи гербіциди. Так само чорне агроволокно прекрасно утримує вологу в ґрунті і допомагає зберігати врожай чистим, так як він безпосередньо не стикається з землею.
Незважаючи на всі очевидні перевага використання агроволокна, потрібно пам'ятати, що його застосування повністю не замінює регулярного догляду на насадженнями. Перед тим як використовувати агроволокно грунт необхідно підготувати і удобрити, дерева обрізати і т.д.

При правильному застосуванні матеріалу кінцевий результат повинен вас приємно здивувати. Адже скорочуються не тільки трудовитрати, а й витрати грошей. Адже пропаде необхідність купувати отрути, скорочується споживання води для поливу, а той час як врожайність підвищується кількісно і якісно.
При акуратному догляді агроволокно можна використовувати кілька сезонів, а окупити себе воно здатне вже в перший рік.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь