Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як відкрити туристичну візу в Польщу. Оформлення шенгенських віз в Польщу. Польська робоча віза

З 2004 року Польща є членом шенгенської угоди. Шенгенська віза в країну оформляється тоді, коли метою поїздки росіянина є відрядження або відвідування рідних. Якщо іноземний громадянин планує довго перебувати на території Польщі, то йому буде потрібно подавати документи на.

Для громадян, які проживають в Калінінграді, є спеціальний пропуск. Він називається картою МПП і оформляється в спрощеному порядку в 2020 році. Для його отримання заявник зобов'язаний довести факт того, що останні 3 роки він жив в цьому місті або в Калінінградській області. Середній термін оформлення карти МПП - 3-4 робочих дня. Географія відвідування з цією візою обмежена. Жителям Калінінградській області дозволяється їздити тільки за такими прикордонним з цією областю районам: Пуцьк. Гдиня. Ельблонг. Гданськ.

Подача документів

Якщо людина звертається за польським «шенгеном» вперше, то подати документи можна тільки особисто. До винятків слід віднести:

  1. Оформлення польської візи особі з обмеженими можливостями.
  2. Подачу заяви за допомогою акредитованого туристичного агентства.
  3. Оформлення візи неповнолітньому. За групу школярів заяву подає тільки викладач. Учасники групи, які досягли 18-річного віку, можуть подавати документи особисто.

При відсутності можливості особистої подачі заяви необхідно отримати на руки письмову згоду дипломата. Цей документ прикладається до решти довідок. Детальніше смотрите тут.

Основний пакет

Для візи в Польщу потрібно зібрати всі документи, які вимагає посольство. Список документів, обов'язковий для всіх іноземних мандрівників, незалежно від мети їх поїздки в 2020 році, виглядає наступним чином:

  1. Анкета.
  2. Закордонний паспорт.
  3. 2 фотознімки.
  4. Копія важливих сторінок закордонного паспорта.
  5. Ксерокопії старих закордонних паспортів.
  6. Копії всіх важливих сторінок вітчизняного паспорта.
  7. Підтвердження фінансової спроможності.

На рахунку у мандрівника повинна бути достатня сума з розрахунку 100 злотих / 24 год. на 1 особу. Термін актуальності фінансових документів - 30 днів. Всі довідки з банку повинні відображати рух грошей за 90 діб. Англійський або польський переклад надавати не потрібно.

Вимоги до паспорта

Для отримання візи в Польщу надається оригінал закордонного паспорта. Він повинен бути виданий в останнє десятиліття на ім'я особи, що клопочеться. Після відбуття із шенгенською території цей документ повинен бути дійсним протягом ще 3 місяців. А також закордонний паспорт повинен мати хоча б 2 невикористані сторінки.

Вимоги до довідки з місця працевлаштування

Вимоги до анкети

Найважливішим документом для оформлення візи є заповнена анкета. Вона може бути заповнена як польською, так і англійською. Писати потрібно тільки латиницею. Під анкетою ставиться підпис особи, що клопочеться. Якщо людина їде не за запрошенням, то в графі про дані приймаючої сторони вона дає координати готелю, де планує зупинитися.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь