Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

П'ять ключових характеристик як вибрати LED телевізор

Хочете знати, як вибрати хороший LED телевізор і не прогадати? Зверніть увагу на 5 важливих параметрів, які визначають якість зображення і звуку.

1. Роздільна здатність екрану. Від роздільної здатності екрану залежить якість зображення при перегляді телеканалів з роздільною здатністю HD, а так само Blu-ray і DVD. Чим вища роздільна здатність екрану, тим чіткіше зображення на екрані навіть в момент динамічних сцен. Воно виражається в двох числах. Перше визначає кількість пікселів по горизонталі, друге - по вертикалі:

  1. 1024 x 768 - менш популярні серед користувачів;
  2. 1366 x 768 - найбільш якісна картинка при перегляді фільмів з DVD-плеєра;
  3. 1920 х 1080 - оптимальний вибір для цифрового телебачення;
  4. 3840 х 2160.

Варто зазначити, що телевизоры с 4k разрешением передають в 4 рази глибше, ніж на екранах Full HD, видимість деталей і чіткість картинки. Телевізори з цією властивістю і зрозумілим для користувача інтерфейсом мають функцію Smart TV і вбудовану багатоканальну систему динаміків. Завдяки їй, можна по-справжньому відчути потужне звучання, як в кінотеатрі.

2. Час відгуку матриці. Час відгуку матриці визначає період оптимізації зображення в певну колірну гаму картинки зі зміною зображення на екрані. Вимірюється в мілісекундах. Чим менший цей час, тим якісніше відтворюються активні дії в кінофільмах або іграх.

3. Smart TV. Завдяки інтуїтивно зрозумілому Smart TV, можна легко підключатися до контенту різних провайдерів. За допомогою інтерфейсу Web Os налаштовувати телевізор для швидкого доступу до додатків стало ще простіше. Пристрій запам'ятовує на якому додатку зупинялися в останній раз при підборі останніх новинок.

Підтримка 3D в LED телевізорах створює новий вимір реальності при перегляді звичайного відео.

Віртуальний звук навколо вражає ефектом об'ємного звуку з усіх боків.

Завдяки функції розумного заощадження енергії, зручно регулювати яскравість підсвічування.

4. Звук. У недорогих моделях LED телевізорів вбудовані всього 1-2 динаміка, що відтворюють нечіткий звук. Просунуті моделі оснащені стерео системою з 2-8 динаміками (в залежності від моделі) з широким діапазоном звучання. Звук з фронтальних динаміків миттєво заповнює простір, розподіляється в декількох напрямках, створюючи 3D-аудіо.

5. Кут огляду. Завдяки зміні руху пікселів (паралельно один одному, а не спірально, як раніше) з'явилася одна з основних переваг IPS-матриць - зростання кута огляду до 178 градусів по горизонталі і вертикалі, на відміну від TN-матриці. Тому що картинка в телевізорі з діагоналлю 55" завжди чітка і яскрава, без спотворення кольору. Однак у недорогих моделях, зображення на екрані телевізора спотворюється в залежності від того, де ви знаходитесь по відношенню до екрану. Так відбувається, тому що допустимий кут огляду по вертикалі 160 градусів, а по горизонталі - 170.

Тепер ви знаєте, як правильно вибрати LED телевізор.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь