Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підібрати сухий корм для собаки на сайті інтернет-магазину "Petko"

Чим годувати собаку? Питання, який стоїть перед кожним господарем. І головне, щоб рішення було усвідомленим. І мало під собою інформаційну базу, яку вивчив господар, перш ніж створювати щоденний раціон для свого улюбленця.

Перший момент, з яким повинен визначитися власник собаки - вид корму.

Багато хто віддає перевагу натуральному годуванню. Тобто свіжі продукти з магазину. Але щоб таке харчування було корисним, містило всі необхідні елементи, і не приносило шкоди здоров'ю, цей вид годування вимагає особливого підходу. Це не просто їжа з господарського столу. Тому що собакам не рекомендують смажене, солоне, спеції і т.д.. Тобто готувати собаці потрібно кожен раз окремо. При цьому, потрібно вивчити літературу, порадитися з ветеринаром і скласти раціон так, щоб він містив всі необхідні для розвитку тваринного організму речовини, вітаміни і мікроелементи. Але такий варіант годування підійде далеко не всім. Дуже багато клопоту і витрат.

Тому в наш час доступний інший вид - готові корми, наприклад, сухой корм для собак грандорф. Хочеться провести аналогію з дитячим харчуванням. Якщо раніше малюків годували тим, що було, то сьогодні, різноманітність якісно приготованих кашек і пюре, зі збалансованим складом допомагає матусям усього світу годувати дітей правильно і з мінімальними клопотами.

Собака - улюблений член сім'ї, який так само, як і дитина потребує правильного харчування.

Існують мокрі (консерви) і сухі корми. Сухий корм краще засвоюється і відмінно підходить для щоденного харчування.

Вибрати сухий корм допоможе маркування

У різних собак різні потреби. Цей принцип лежить в основі розробки кормів більшості виробників. Цуценя дрібної породи собак не можна годувати тим же, чим дорослого дога. На кожному життєвому етапі, у кожної породи різні потреби в вітамінах, мікроелементах і складі корму.

Більш того, потреби організму собаки обумовлює і характер вихованця. Активним спортсменам потрібен свій раціон, любителям розміреності і спокою - свій. Також є спеціалізовані лікувальні корми, або сухий корм для тих, що худнуть, собак.

Отже, маркування. Перше що крупно написано на упаковці з кормом - це вікове призначення:

  1. «Starter» або «Baby» - це найперший корм, для цуценят від 2-х тижнів життя;
  2. «Junior» - можна годувати цуценят до року;
  3. «Adult» - для собак від 1 року до 8 років;
  4. «Senior» - для дорослих собак від 8 років.

На якість складу корму вказує клас сухого корму.

Економ-клас - дуже часто самі розрекламовані і недорогі корми, які продаються в супермаркетах. Натурального м'яса там мінімальна кількість, якщо взагалі присутнє. Як правило, в складі низькоякісні інгредієнти. Щоб нагодувати собаку потрібна більша кількість корму, при цьому він погано засвоюється. Тому економія тут уявна: потрібна більша кількість корму і здоров'я собаки теж постраждає, а лікування малоприємна і дорога процедура.

Преміум-клас - корми з оптимальним співвідношенням ціна-якість. Натуральні інгредієнти і якісне м'ясо, а зміст зернових культур в рамках необхідної для здоров'я собаки кількості.

Супер-преміум - високоякісний білок (тобто м'ясо, риба) і інгредієнти знаходяться в ідеальному балансі з вітамінно-мінеральним комплексом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь