Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати рушникосушарку для ванної кімнати

Рушникосушарка - невід'ємна частина сучасної ванни. Крім прямого призначення по сушці білизни, її можна використовувати для обігріву приміщення, зниження рівня вологості, що зводить нанівець ймовірність утворення цвілі і грибка.

Ми вирішили розібратися, як вибрати рушникосушарку для ванної кімнати, проаналізувавши характеристики популярних водяних і електричних моделей, їх конструктивні параметри і рекомендації експертів. У цьому нам допоміг директор магазину сантехнічних товарів.

Рушникосушки від https://bavex.ua відрізняються конструкцією, принципом роботи і типом установки. Ми розповімо про види пристроїв і дамо раді з вибору як електричних, так і водяних рушникосушарок для ванної.

Види рушникосушарок для ванної

Що таке рушникосушарка? Це пристрій з перекладинами, що нагадує батарею. Служить для просушування рушників, білизни, нагрівання повітря у ванній, зниження вологості.

Апарати поділяються на два типи: водяні і електричні. Перші приєднуються до ГВС і гріються за рахунок циркуляції гарячої води. Другі нагріваються електрикою. Водяна рушникосушарка передбачає більш високу тепловіддачу. Відповідно, при таких же розмірах обігріває краще електроприладу, застосовується як обігрівач. Істотний мінус - холодні труби в літній період часу, коли немає опалення або відключають воду для профілактичних робіт. Також менш стійка до гідроударів.

Які бувають електричні рушникосушки? Вони підрозділяються на сухі і комбіновані. Всередині першої знаходиться спеціальний нагрівальний кабель. ККД у пристрої менше, ніж у водяних або комбінованих аналогів, час нагрівання може займати 5¬10 хвилин. Зате апарати економічні - споживають електрику, як звичайна лампочка. Вони зручніше в установці, компактні.

Комбіновані рушникосушки наповнені рідиною, яка нагрівається Теном всередині пристрою відразу ж після подачі напруги. Менш економічні по енерговитратах і дорожчі. Є варіанти, які працюють як від ГВС, так і від мережі - вони дозволяють в потрібний час переводити апарат на більш вигідний режим.

Всі види рушникосушарок для ванної, що працюють на електриці, відрізняються наступними перевагами:

  1. простотою застосування;
  2. надійністю захисту від протікання;
  3. відсутністю повітряних пробок, що перешкоджають нормальному просуванню рідкого теплоносія;
  4. нульовим ризиком корозії;
  5. включенням при необхідності.

Встановлення цього пристрою можлива в будь-якому місці.

Розберемося, яку рушникосушарку краще вибрати: водяну або електричну?

Якщо важливий обігрів у ванній, то краще віддати перевагу першому варіанту. Коли пристрій потрібен в основному для просушування білизни, більше підійде електроприлад. Також потрібно враховувати індивідуальні особливості системи комунікацій. При неможливості заземлення електрична модель не підійде, а якщо тиск гарячої води слабкий, немає сенсу встановлювати водяний пристрій.

Також сушарки для рушників можуть бути поворотними або стаціонарними. Перші оснащені спеціальним механізмом, який дозволяє повертати елементи конструкції на 180 градусів. Так швидше просушувати речі - вони не перекривають одна одну. Електричні поворотні сушарки надійніше водяних.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь