Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сенс детоксикації... Данина моді чи все ж необхідність?

Що таке детокс?

Поняття« детокс »прийшло з медицини, і зараз ми спостерігаємо розширення його значення і комерціалізацію. Слово стало дуже популярним. Його можна зустріти на харчових добавках, продуктах харчування, в назві оздоровчих процедур, в меню кафе і ресторанів.

У медичному сенсі детоксифікація (скорочено «детокс») - процес виведення токсинів з тканин організму (в першу чергу мова йде про нирках і печінці), який має на увазі під собою медичні процедури, коли отруйні речовини (токсини) видаляються за допомогою хімічного (наприклад, застосування антидотів) і механічного (наприклад, діаліз) впливу. Такі методи застосовуються при лікуванні алкоголізму і наркоманії, а також сильних отруєнь. Для того, щоб дізнатися більше про детоксикацію, переходьте за посиланням.

Термін був запозичений у медиків альтернативної медицини (натуропатия, мануальна терапія, гомеопатія і ін.), Фахівці якої стверджують, що різні речовини накопичуються в нашому організмі (наприклад, в печінці, кишечнику, жирових тканинах) і в прямому сенсі отруюють нам життя. Створюють запалення, викликаючи нездужання і хронічні захворювання, знижують імунітет. Їх необхідно нейтралізувати, вивільнити і вивести за допомогою електричних і електромагнітних процедур, масажу, а також курсів прийому рослинних препаратів.

Слідом слово «детокс» взяли на озброєння фахівці з харчування, велнес-консультанти, а також кардіологи і онкологи, і поняття увійшло в індустрію здорового способу життя. Концепція така: сучасні звички харчування і спосіб життя сприяють забрудненню організму і не забезпечують достатньої кількості поживних речовин, необхідних для його оптимального функціонування. Це, по-перше, забруднює його, по-друге, обмежує здатність до самовідновлення.

Токсини ліпофільних, тобто жірорастворіми і накопичуються в жировій прослойке.Хорошо всмоктуються, але дуже погано виводяться.
Тобто в депонированном вигляді жиророзчинна субстанція практично не може бути виведена!

Детоксикація - це биотрансформация жиророзчинних (ліпофільних) токсинів в водорозчинні (гідрофільні) з'єднання для додання їм меншою токсичності і поліпшення виведення з організму.

Цей процес розбивається на 2 послідовні фази, що мають принципово різні завдання і метаболічні особливості.
Здійснюється за допомогою детоксикаційних ферментів.

Перша фаза розганяється досить стрімко, але це може бути небезпечним якщо проблема організму ховається саме в другій. Тому самому проводити детокс не рекомендується. Обов'язково участь фахівця.
Правильний підхід дає вам максимальний ефект.

Детокс не дорівнює схуднення хоча це і може бути наслідком, тому вестися на маркетингові виверти не варто, в деяких випадках можна отримати токсичне навантаження при неправильному підході і ще більш нашкодити організму. Підходьте до себе з розумом і обережністю.

Допомагати очищенню організму можна за допомогою спеціального харчування і комплексу процедур (масаж, йога, контрастний душ, релаксація, фізичні вправи). У широкому сенсі завданням Детокс є усунення зайвого і шкідливого, забезпечення відсутнього, поповнення запасів енергії, поліпшення самопочуття і гармонізація роботи систем організму.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь