Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як приготувати смачний джин-тонік

З тих часів, як людина придумала алкоголь - крізь століття, континенти і культури - алкоголь пили, мазали і використовували в терапевтичних цілях. Навіть тост «за здоров'я» зберігся в багатьох мовах світу. Зараз ми все знаємо про помірне, відповідальне споживання і тому, що алкоголь ні в якому разі не варто вживати в медичних цілях.

Однак для прочитання наступного матеріалу рекомендую приготувати смачний джин-тонік, розташуватися зручніше і насолодитися прикладами, як суспільство через міфи, легенди, цілителів і релігії пропагувало алкоголь як «ліки від усіх хвороб». Детальніше на сайті grandkulinar.ru.

У китайській медицині рослинні алкогольні настоянки використовувалися для профілактики хвороб і як засіб продовження життя.

За часів владик Єгипту - фараонів, міфічний бог Осіріс, бог життя, мертвих, також був богом вина. Пиво і вино було частиною ритуалів, використовувалося як лікарські препарати, а «святе сп'яніння» заохочувалося серед жерців, як провідник для спілкування з богами.

Ще до н.е. американські індіанські племена варили алкоголь з меду, кори дерев, кактусів, кукурудзи і фруктів. Алкоголь використовувався для проведення церемоній і обрядів, підтримки світських і соціальних зв'язків. Деякі племена Апачі займалися виготовленням ферментних напоїв.

У Стародавній Греції, Гіппократ вивчав і документував використання вина в медицині. Він підбирав винотерапію в залежності від хвороби, віку, статі та способу життя пацієнта, таким чином рекомендував вина за кольором, походженням, смаку або консистенції, запаху і витримці. Ну і про Діоніса, бога вина, пива і театру теж знаєте.

Починаючи з середньовіччя, в Європі пивоваріння було долею ченців, а також - джерелом засобів до існування монастирів. Пиво рекомендували вживати під час епідемій, а також як альтернативу воді. Лікарі вірили в лікувальні властивості дистильованих сумішей, таких як aqua vitae, «божественного ліки».
Розвиток мореплавання і колонізація дала європейським аптекарям достаток екзотичних трав, спецій, кори, шкірки і ягід для додавання в лікарські аптечки, з цього моменту до відносно недавнього часу великий відсоток ліків проводився на базі алкоголю.

Джин - приклад алкогольного напою, який спочатку використовувався як ліки. Вважалося, що використання ялівцю як сечогінний здатне вилікувати лихоманку і тропічні хвороби, від яких страждали голландські поселенці в недавно колонізованої Вест-Індії. Дешевий і широко доступний джин викликав залежність населення, викликавши кризу суспільної охорони здоров'я, який можна порівняти з епідемією. За часів Gin Craze вважалося, що пити джин набагато безпечніше ніж воду і навіть пиво.
Ром щодня використовувався в британському флоті як засіб знезараження прісної води.

Для приготування джин тоніка вам знадобиться:

  1. 50 мл джина Tanqueray London Dry
  2. 100-200 мл тоніка, краще якщо преміального і якісного

Гарний гарніш, наприклад, часточки цитрусових, гілка розмарину, чебрецю, тархуна або базиліка, будь-які ягоди, фрукти і спеції. Використовуйте свою фантазію для того щоб прикрасити напій і за допомогою гарніша відтінити ботанікали, що входять до складу джина.

Спосіб приготування:

  1. Наповніть великий винний келих льодом.
  2. Влийте джин.
  3. Додайте тонік.
  4. Прикрасьте келих гарнішем.
  5. Закрийте очі і зробіть великий і жадібний перший ковток.
  6. Повторіть.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь