Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Де використовується транспортерна стрічка

Використання конвеєра робить будь-яке виробництво більш ефективним. Одним з елементів такої системи є транспортерна стрічка. Вона відповідає за організацію переміщень вироби або вантажу з одного пункту в інший.

Експлуатації її налагоджена в таких галузях як:

харчова промисловість;
деревообробна галузь;
поліграфія;
сільське господарство та ін.

Багато хто стикався безпосередньо з транспортерної стрічкою при проходженні митниці або в аеропортах. В окремих випадках умови експлуатації таких елементів бувають досить екстремальними, наприклад, коли мова йде про спеціалізовані термоупаковочних тунелях або печах, де температура повітря досягає максимальних значень.

Якими повинні бути транспортерні стрічки - особливості вибору

Специфіка застосування висуває для транспортерних стрічок ті вимоги, яким вони повинні відповідати. Такі комплектуючі можуть бути вузькими або широкими, твердими і м'якими, тонкими і багатошаровими.

Широкий асортимент представлений на ринку завдяки використанню для виготовлення найрізноманітніших матеріалів, починається від гуми і силікону і закінчуючи металом зі склотканиною. Так, наприклад, для того, щоб транспортерна стрічка відповідала стандартам конкретного напрямку промисловості, необхідно використовувати для її виробництва нержавіючу сталь або оцинкований метал.

Для того щоб надати цьому елементу функціонал конвеєра необхідні певні властивості, поверхня його обробляється особливим чином. Наприклад, та стрічка, яка виготовлена з склотканини, додатково покривається тефлоном, що дозволяє використовувати її при високих температурах.

В робочому стані конвеєрна стрічка представлена гнучким кільцем, сполученим за допомогою тієї чи іншої технології в залежності від використаного матеріалу. Найчастіше її зшивають особливим чином за допомогою спеціальних металевих замків або використовують для тих же цілей термозварювання.

На ринку транспортерна стрічка представлена метражем, розцінки на такий товар пропонуються в середній ціновій категорії. Виходячи з необхідних характеристик матеріалу, купити такий елемент конвеєра можна за розумною ціною, особливо великими партіями. Для цього достатньо вказати тип, модель та інші параметри, в залежності від того, що саме доведеться переміщати з її допомогою і в яких умовах експлуатувати.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь