Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати зерносушарку?

Які види зерносушарок існують, в чому їх принципові відмінності і що слід вибрати для використання?

Устаткування для видалення вологи із зернових культур впливає на ефективність післяжнивних процесів, які забезпечують підсумковий прибуток фермера або агрокомплексу. Ринок наповнений пропозиціями: постачальники реалізують різні типи зерносушарок, що відрізняються цінами, характеристиками, продуктивністю. Розберемося в тому, що потрібно знати при покупці подібних пристроїв.

Види зерносушарок

Варто зазначити, що зернові сушарки можна розділити на кілька великих груп на підставі трьох чинників:

  1. принцип конструкції (мобільні, шахтні, модульні);
  2. спосіб сушіння (потоковий або циклічний);
  3. напрямок руху повітря всередині апарату (поперечний або змішаний потік).

Комбінація цих чинників впливає на компонування агрегату. Як приклад розглянемо шахтні пристрої для сушіння зерна. Свою назву вони отримали за те, що в основу конструкції покладено вертикальний бункер-шахту. У верхню частину апарату подається зернова культура, всередині відбувається змішування вмісту з нагрітим до необхідної температури сушильним агентом (повітрям). Нижня частина бункера стає місцем для осушеного зерна, бічні стінки шахти відводять повітря, яке остигає, з внутрішнього контуру.

Шахтні конструкції забезпечують низьку витрату твердого палива для нагріву сушильного агента і високу продуктивність - до 150 тонн на годину. Потік сировини рухається всередині контуру самопливом, що знижує ризик поломки і простою обладнання.

Додаткова інформація про зерносушарки

Важливість сушіння зернових культур пояснюється потребою в їх довгостроковому зберіганні. Видалення вологи зменшує ймовірність виникнення вогнищ самозігрівання. Правильний цикл осушення забезпечує процес дозрівання зерна, покращує його якість. Своєчасне індустріальне обдування сировини призводить до зниження втрат врожаю і запобігає потенційному дефіциту продовольства.

Приватні особи та організації можуть придбати зерносушарку за привабливою ціною в компанії "ОЛИС". Кваліфіковані консультанти фірми допоможуть підібрати обладнання для сушіння зернових культур відповідно до потреб фермерського господарства або масштабного агровиробництва. Оформити замовлення або отримати детальну інформацію про асортимент компанії можна на сайті.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь