Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чому органічні продукти краще, ніж звичайні?

На ринку ви знайдете широкий вибір органічної їжі – від фруктів і овочів, круп і м’яса до солодощів і інших закусок. Вона асоціюється з високою якістю, безпечністю та відсутністю шкідливих речовин у своєму складі. Саме через це еко продукти у Львові та інших українських містах дуже популярні. Пропонуємо дізнатися про них більше.

Що таке органічна їжа?

Термін «органічна їжа» охоплює ті харчові продукти, які були вироблені завдяки органічному землеробству. Для того щоб продукт вважався органічним і продавався під цією назвою, він повинен отримати спеціальний екологічний сертифікат. Наприклад, продукція ЄС часто має підтвердження на упаковці – символ листя на зеленому тлі. Це гарантує, що виробник пройшов відповідний контроль і відповідає потрібним екологічним стандартам.

Органічний продукт не містить пестицидів, залишків штучних добрив або важких металів. Завдяки його особливому складу ви не будете вживати зайві хімічні речовини, а харчуватиметеся найкращим чином. Тож організм повністю засвоїть таку їжу й максимально використає її: перетворить в енергію та проведе регенеративні процеси.

Переваги органічної їжі

Дехто ігнорує екоїжу та стверджує, що органічне вирощування не має сенсу, а отримані продукти не відрізняються від звичайних. Це легко спростувати, якщо знати, що:

  1. Передусім органічні продукти не містять пестицидів, ГМО, антибіотиків або хімії, оскільки при їхньому виробництві не використовуються такі речовини. Тому органічна їжа є більш здоровою, ніж та, яка отримана загальноприйнятим способом. Це підтверджується не лише методами вирощування та розведення, але й результатами тестів на наявність шкідливих речовин та їхній вплив на наше здоров'я.

  2. Виробництво органічної їжі є екологічно чистим. Використання лише природних добрив і відсутність хімічних речовин позитивно впливає не тільки на стан здоров'я людини, а й на якість ґрунту. Зокрема, це захищає мікроорганізми, що мешкають на оброблюваних територіях. Таким чином, екологічне землеробство підтримує екосистему.

  3. Ба більше: органічна їжа – смачніша. В ній немає хімічних речовин і підсилювачів смаку. У неї – приємний природний аромат. Овочі та фрукти дозрівають у встановленому природою ритмі. Тож, вибираючи органічні продукти, ми можемо відчути їхній справжній смак.

Як каже приказка, ви – те, що ви їсте. Їжа дійсно має значний вплив на наше здоров’я та самопочуття. Харчовий процес – це ніщо інше, як забезпечення енергією та будівельними матеріалами. Тож стан організму залежить від якості й типу продуктів, які ми їмо.

Їжа також може бути чудовими ліками завдяки вмісту вітамінів, мінеральних солей і антиоксидантів. Завдяки їй можна зміцнити імунітет, захиститися від неприємних недуг і підтримати належний рівень цукру, холестерину та всіх показників у нормі. З того, що ми їмо, будуються нові клітини та тканини, а також відновлюються внутрішні органи, шкіра, волосся й нігті. Ось чому якість їжі так важлива.

Екопродукти не містять консервантів, барвників і ароматизаторів. Для їхнього виробництва не використовуються тваринні антибіотики, пестициди й важкі метали. Недостатньо просто їсти, щоб не голодувати. Варто їсти так, щоб бути здоровими, і це можливо завдяки екопродукції.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь