Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Розміри каналізаційних труб з ПВХ

Для будівництва трубопроводів використовують деталі різного розміру. Діаметр каналізаційних труб ПВХ потрібно вибирати правильно, тому що він впливає на область застосування елементів і їх здатність виносити навантаження.

Переваги ПВХ труб

У пластикових труб гладка поверхня, тому вони рідко засмічуються. Для розпилу деталей можна використовувати ножівку по металу, від якої практично не залишається задирок. Для виготовлення деталей використовують складні полімерні сполуки, отримані завдяки новим технологіям, які забезпечують їх надійність і довговічність.

До особливо міцних елементів відносять металлополімерні труби. Деталі з пластику легко монтуються, для їх укладання потрібно менше часу і сил. Хороша пропускна здатність дозволяє зігнути трубопровід під різними кутами. Монтаж пластиковими елементами можна здійснити самостійно.

До їх переваг відносять:

  1. низьку теплопровідність;
  2. невелику вагу (на відміну від чавунної конструкції);
  3. надійний захист від поширення бактерій і вірусів;
  4. стійкість до корозії, впливу зовнішніх факторів і хімічних засобів;
  5. доступну ціну (на відміну від виробів з чавуну);
  6. довгий термін служби.

Різновиди пластикових труб каналізації і їх розміри

Пластикові каналізаційні труби, придбати які можна на сайті https://smartclimate.com.ua/cat753-kanalizaciya.html,  виготовляють з наступних матеріалів:

  1. поліетилену високого і низького тиску;
  2. полівінілхлориду;
  3. поліпропілену.

Від області застосування залежить матеріал для водостоку.

Для внутрішньої мережі більше підходять поліпропіленові елементи. Вони здатні витримати температуру до + 70 ° С. У деяких випадках короткостроково переносять до + 95 ° С. Труби з цього матеріалу підходять для систем, в які надходить відпрацьована вода від різної побутової техніки.

Дешеві ПВХ вироби використовують при монтажі зовнішнього каналу, в якому рухаються змішані стічні води. У них температура нижче, ніж у внутрішній мережі. Їх робочий показник становить + 40 ... + 60 ° С. Деталі поділяють на гофровані та гладкі. Гофровані частини застосовують не тільки для монтажу сифонів. Підвищену міцність відрізняються труби з ребристою зовнішньою стінкою, але гладкою поверхнею всередині.

Різновиди пластикових труб каналізації.

Такі деталі добре переносять стиснення і підходять для системи, яка проходить глибоко під землею. Діаметр виробів може бути 110-1200 мм. Великий розмір розрахований на підвищені навантаження. Ці елементи використовують при обслуговуванні багатоквартирних будинків, соціальних будівель і котеджів.

Розмір 200 мм застосовують для монтажу каналізації в готелях, саунах і лікарнях. При збільшенні діаметра до 300 мм трубопровід монтують для промислових об'єктів.

При індивідуальних будівельних роботах використовують елементи з невеликим розміром окружності. Якщо стояк монтують з труб 150 мм, то він вже не буде повністю функціонувати при наявності декількох санвузлів в квартирі.

Вироби квадратної форми використовують для установки мережі, яка призначена для зрошення присадибної ділянки.

Щоб організувати стоки для окремого сантехнічного обладнання, використовують труби 75 міліметрів. Для установки унітазів потрібно трубопровід ширше.

Вибираючи розмір виробів, приділяють увагу і товщині стінок. При перетині 160 мм товщина складає 3,9 мм, а при 110 мм показник буде 3 мм. Діаметр елемента впливає на його тяжкість. Коли розмір становить 160 мм, труба буде важити 2 кг, а при 110 мм - 1 кг. Каналізацію монтують з різних деталей, довжина яких від 1 до 6 м.

Рекомендовані розміри труб

Вибір деталей для каналізації залежить від їх призначення і розмірів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь