Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Допомагаємо розібратися в типах зерносушарок

Які питання задають керівники та інженери аграрних господарств, коли вибирають техніку для обробки врожаю перед продажем або зберіганням? Приклад з сушаркою для зерна: чи є універсальний тип обладнання, який підійде і для середнього, і для великого господарства, що щодо рівня енергоспоживання, треба разом з зерносушаркою брати шнековий транспортер? Відповідаємо по пунктам.

Принципи роботи різних видів зерносушарок

Існує шість конструкцій для сушіння зернових і бобових:

  1. Модульні поділяють повітря на два потоки: один надходить в камеру для змішування, а другий нагрівається, щоб підтримувати температуру теплоносія на однаковому рівні.
  2. Шахтні сушать культури будь-якого типу в вертикальних шахтах, де зерно розподіляється тонким шаром (до 14 см) і пересувається мимовільно.
  3. Барабанні перемішують сировину лопатями в горизонтальному барабані і за один цикл висушують зерно до стану готового до продажу або на насіння.
  4. Карусельні продувають знизу теплим повітрям урожай, що лежить на гратчастому піддоні.
  5. Конвеєрні прогрівають зерно на транспортній стрічці.
  6. Баштові влаштовані так, що тепле повітря обдуває металеві лопаті, між якими рухається сировину.

Також зерносушарки розрізняються по мобільності: є стаціонарні та пересувні моделі. Для установки друге не потрібно спеціальний дозвіл і вони легко буксируються автомобілем. Секція зерносушарки ДСП та інші послуги та деталі доступні на сайті за посиланням.

Як підібрати зерносушарку з урахуванням завдань господарства?

За рівнем енергоспоживання промислові сушарки мало відрізняються - це не головний критерій при виборі техніки. Подумайте, що в пріоритеті: продуктивність або мобільність? Для великого господарства зручно купити зерносушарку пересувного типу. Техніку можна швидко доставити на віддалений ділянку на відміну від стаціонарної моделі. Якщо мобільний варіант не підходить по продуктивності, то можна замовити разом з сушаркою шнековий транспортер для зерна. Він прискорить передачу обробленого врожаю в бункер для зберігання або навантаження в машину. Але не забувайте враховувати розміри приміщення, де буде стояти зерносушарка разом з комплектуючими.

Як вчинити, якщо немає часу самостійно вникати в механізм роботи техніки і шукати оптимальну модель? Можна залишити заявку на дзвінок на сайті компанії, що продає сільськогосподарську техніку - зазвичай це стандартна послуга. Менеджер передзвонить, допоможе вибрати тип і модель з урахуванням завдань вашого господарства і розповість, яке обладнання можна привезти під замовлення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь