Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як Вибрати Матрац правильно - Детальна Інструкція

Вибір матраца - справа відповідальна, адже якщо грамотно зробити це він прослужить вам довгі роки. В середньому, термін його служби дорівнює десяти рокам. Ортопедичний матрац - це вкладення в здоровий сон.
Вибираючи ортопедичний матрац, а саме матраци з незалежним пружинним блоком на mebeldorff.com.ua, слід звернути увагу на наступні властивості і параметри:

  1. призначення
  2. наповнення
  3. жорсткість матраца
  4. розмір

Пружинні або безпружинні?

Матраци, як відомо, можуть бути пружинними і безпружинними. Безпружинні матраци, виконані з монолітної плити, або чергуванням таких плит склеєних за принципом «Сендвіч» і можуть містити плиту з натуральної кокосової койри. Кокосова койра додасть йому велику повітропроникність і пружність.

Безпружинний матрац в складі якого використовується штучний латекс не просто підтримує тіло людини:

  1. виключає можливість продавлювання і появи болів у суглобах,
  2. володіє антибактеріальними і гіпоалергенними властивостями.

Латексні матраци гарантують повноцінний відпочинок як дитині, так і дорослому, забезпечуючи їхньому хребту правильне положення під час сну. Їх нерідко рекомендують людям з проблемами хребта і для профілактики остеохондрозу, а завдяки своїй зносостійкості і стійкості до деформації вони прослужать набагато довше будь-яких інших матраців.

Залежно від технології, за якою виробляються безпружинні матраци, вони можуть бути низького, середнього і високого ступеня пружності.

Пружинні матраци можуть містити систему залежних пружин «Блок залежних пружин Боннель» - застаріла технологія, або блоки незалежних пружин - сучасна технологія. Кожна з пружинок в такому матраці поміщена в окремий мішечок. Блоки незалежних пружин дозволяють пружинам підлаштуватися під кожну точку вашого тіла, немов обволікаючи його і в той же час підтримуючи. Чим більше пружин на квадратний метр, тим більше навантаження витримає матрац.

Призначення

При виборі матраца для дітей слід пам'ятати, що найкращим, на думку лікарів ортопедів, для малюків до 2 років буде жорсткий матрац з плити кокосової койри. Дітворі постарше, при відсутності патологій, чудово підійде безпружинний матрац з поєднання плит кокоса і латексу, або кокоса і штучного латексу. З деякими складнощами ви можете зіткнутися, вибираючи дорослий матрац для двох, якщо різниця у вазі між подружжям не перевищує 30 кг - ви чудово виспитеся, але якщо різниця більше, повна людина буде чинити більший тиск, лише з одного боку, тим самим змушуючи іншу людину «скочуватися» на середину. В такому випадку оптимальним стане матрац з незалежним пружинним блоком.

Жорсткість матраца

Найбільш важливим критерієм при визначенні жорсткості матраца є вік людини, яка буде спати на ньому. У дітей переважання хрящової тканини над кістковою робить хребет дуже гнучким, але менш міцним. Дитячий хребет знаходиться в постійному зростанні і розвитку, які можуть затримуватися неправильним положенням під час сну. Після 24 років, коли хребет сформований, вимоги до матраца пом'якшуються і вступають в силу індивідуальні переваги і стан хребта на момент покупки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь