Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Заробляємо на покупках: що таке кешбек?

Вже нікого не дивують акції, знижки, накопичувальні бали і купони. У наш час підвищеної уваги заслуговує тільки один герой - кешбек.

Простими словами

Кешбек - термін, який використовується в сферах інтернет-торгівлі, банківської справи та грального бізнесу для позначення виду бонусної програми, покликаної залучати клієнтів і підвищувати їхню лояльність.

Простими словами, кэшбэк - це «подяка продавця», це бонус, який нараховується при здійсненні покупки, або при оплаті послуги (повернення відсотка з покупки). Він залежить від витраченої суми. Послуга або продукт оплачуються за повною вартістю, після чого нараховується бонус. Коли сума бонусів перевищить порогову величину, їх можна використовувати для оплати повної вартості покупок (в межах накопичених бонусів).

Головна перевага кешбеку - повернення реальних грошей, які можна витратити на що завгодно.

Як користуватися?

Повернути гроші з покупок можна:

  1. за допомогою банківської карти;
  2. за допомогою спеціального сервісу-агрегатора, який дозволяє робити покупки в інтернет магазинах.

Отримати кешбек у віртуальних магазинах просто - для цього необхідно:

  1. зареєструватися на спеціалізованому сайті;
  2. пройти по посиланню в інтернет-магазин, який вас цікавить;
  3. вибрати товар і оплатити.

Гроші повернуться відразу або після закінчення часу на рахунок в особистому кабінеті або на карту. Це залежить від умов, описаних на сайті. Важливо уважно ознайомитися з усіма положеннями.

Що стосується банківських карт, то з ними кешбек можна отримати в реальних магазинах, кафе, заправках, або при оплаті покупок в інтернет-магазинах. Відмінність від сервісу-агрегатора в тому, що кешбек нараховується безпосередньо на банківську карту. Для цього потрібно оформити банківську карту (кредитну або дебетову) з функцією повернення частини витрачених коштів. Розмір повернення коливається від 0,5% до 10% вартості покупки і залежить від умов програми. Варіантів багато, кожен банк намагається заманити клієнтів їх різноманітністю.

Наскільки вигідний кешбек?

Судіть самі, в середньому він становить 1-2%, а це значить, що в місяць величина «подяки продавця» складе:

  1. при витратах 10000 гривень - 100-200 гривень;
  2. при витратах 25000 гривень - 250-500 гривень;
  3. при витратах 50 000 гривень - 500-1 000 гривень.

Погодьтеся, для дій, які не передбачають особливих зусиль - це досить хороша премія. При цьому можна заробити до 10% на покупках з підвищеним кешбекос (бензин, харчування в кафе, квитки і т. д.).

Всі великі «гравці» на ринку фінансових послуг намагаються задовольнити запити клієнтів, що бажають заробити на своїх покупках.

Сподіваємося, що даний огляд допоміг освоїти отримання «подяки продавця», адже це зовсім нескладно і це один з атрибутів фінансової грамотності в наш час, коли безготівкові розрахунки і електронні гроші використовуються повсюдно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь