Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Реабілітація після інсульту

Згідно зі статистикою основними причинами смертей в світі є інфаркти, а тривалих обмежень працездатності - інсульти. Тяжкість ускладнень залежить від швидкості обігу за допомогою і особливостей організму. Однак своєчасна допомога і реабілітація після інсульту потрібно кожній людині, хто переніс цю недугу.

Фактори ризику і причини інсультів

Судинна катастрофа найчастіше вражає вікових людей. За статистикою група 60+ схильна до ризику інсульту в 17 разів більше, ніж люди до 30 років. Втім, існують серйозні чинники, які здатні привести до проблем навіть в ранньому віці, сюди відноситься:

  1. стабільно підвищений артеріальний тиск;
  2. хронічні захворювання серця;
  3. висока густота крові і схильність до тромбам без компенсує терапії;
  4. цукровий діабет;
  5. порушення ліпідного обміну, особливо небезпечне перевищення за рівнем ліпопротеїдів низької щільності.

Ускладнює прогноз куріння, систематичне вживання алкоголю, постійні стреси, ожиріння і недостатня фізична активність. З метою збереження здоров'я від цих шкідливих звичок варто відмовитися.

Слід розрізняти ішемічний і геморагічний інсульт. Перший призводить до голодування ділянки мозку і відмирання тканин. У лікуванні вкрай важлива моментальна реакція, видалення тромбу і відновлення кровопостачання. Геморагічний інсульт - розрив судини, основну небезпеку несе відкрите кровотеча і гематома в мозку.

Сучасна реабілітація після інсульту

Методики відновлення і реабілітації зробили великий стрибок в останні роки. Комплексна терапія дає хороші показники навіть у найскладніших випадках, з великим ураженням мозку. Однак важливо потрапити в сучасний центр відновлення, з досвідченими фахівцями.

Критично важлива сама детальна діагностика. На її основі підбираються методи реабілітації, складається графік занять і процедур. У центрі http://rehabilitation.aksimed.ua/ukr уважно підходять до кожної людини, з пацієнтом працюють:

  1. лікарі неврологи;
  2. фахівці в нейропсихології;
  3. лікар і інструктор з ЛФК;
  4. ерготерапевти;
  5. медсестри та соціальні працівники.

У реабілітації активно використовується бобат і PNF-терапія, застосовуються мануальні практики і заняття по відновленню побутових або професійних навичок людини. Відмінною особливістю центру БРТ є можливість проходити комплексну і повноцінну реабілітацію в домашніх умовах. Фахівці будуть відвідувати пацієнта згідно затвердженого графіка. Інтенсивна робота можлива прямо на дому з хорошою динамікою відновлення навичок.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь