Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Карантин у Польщі: етапи, норми, та як працювати

В обіймах «нової нормальності»

Чого не відняти у польської влади, так це фантазії. Мало розробити і впровадити якісь заходи, їм ще обов'язково потрібно привласнити яке-небудь гучне ім'я. Так комплекс заходів, що припускає поступове скасування обмежень, раніше введених через COVID-19, з одночасним збереженням частини заборон і вимог, названий «новою нормальністю». Мовляв, звикайте, як раніше вже не буде ніколи.

Складно сказати наскільки подібна креативність допомагає впоратися з коронавірусом, але факт залишається фактом - частину обмежень знімають. При цьому заявлено, що 20 квітня впроваджується тільки перший етап, а всього «нова нормальність» має на увазі чотири, після яких... обмеження так і не будуть зняті повністю.

Не відміняємо принципи «нової нормальності»

Перш ніж перейти до скасованих (змінених) обмеженням, розповімо про те, що не змінюватиметься, а стане «залізними правилами нової нормальності».

Продовжують діяти норми:

  1. Соціальна відстань - не ближче 2-х метрів від однієї людини до іншої в громадському місці.
  2. Обов'язкове носіння маски - закриття носа і губ на вулиці, в приміщеннях з людьми, в громадському, а іноді і особистому легковому транспорті.
  3. Дистанційні робота і навчання в кожному можливому випадку.
  4. Суворе дотримання санітарних правил в громадських місцях: відстань між відвідувачами / покупцями, систематичні заходи по знезараженню приміщень.
  5. Ізоляція і карантин осіб, у яких виявлено інфікування або є потенційно небезпечними.
    Саме на «потенційно небезпечних» в останньому пункті варто звернути увагу іноземцям, які в'їжджають до Польщі. Прибулі з-за кордону, як і раніше вважаються такими, а значить 14-денний карантин після перетину кордону поки зберігається. На сайті за посиланням гарантовано є работа в Польше. Оскільки незважаючи на карантин польські роботодавці зацікавлені в працівниках з України.

Перший етап: зміни з 20.04.20

Перший - це поки єдиний етап, дата якого встановлена. З понеділка 20 квітня змінюються параметри наступних обмежень:

  • Магазини, чия площа торгових залів менше 100 кв. м. тепер можуть одночасно впускати максимальне число покупців, що дорівнює кількості кас (або терміналів оплати) помножене на чотири (нагадаємо, до цього показник не повинен був перевищувати триразового кількості кас).
  • Ті магазини, чия площа перевищує 100 кв. м. можуть одночасно впускати стільки покупців, скільки припадає на кожні 15 кв. м. площі (на одну людину має припадати не менше 15 кв. м.).
  • Відкриваються для відвідувань ліси і парки. Їх можна використовувати для прогулянок, пробіжок, поїздках на велосипедах. Міські площі як і раніше залишаються закритими.
  • Максимальна кількість людей в церквах не повинно перевищувати параметра 1 людина на 15 кв. м. площі (раніше - не більше 5 осіб на об'єкт).
  • Особи молодше 13 років повинні виходити на вулицю тільки в супроводі дорослих (до 20.04 вік обмежений 18 роками, тобто до цієї дати всі неповнолітні не можуть залишати будинок без супроводу).

Всі зазначені послаблення не скасовують вимог носіння масок і соціальної дистанції (2 метра). Без цих заходів може бути зараховано порушення режиму.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь