Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Аварійне відновлення даних за допомогою DRaaS

Незалежно від того, надаєте ви перевагу хмарним чи фізичним сховищам даних, ніхто ніколи не застрахований на всі 100% від пошкодження, витоку й утрати інформації. Це може статися через людську помилку або технічний збій. До речі, якраз близько половини всіх збоїв у IT-системах пов'язані з помилками роботи ПЗ або мережі. Саме тому необхідно забезпечити можливість швидкого поновлення інформаціних матеріалів.

Післяаварійне відновлення систем

Один із способів — disaster recovery as a service (DRaas) або післяаварійне відновлення (https://ucloud.ua/service/draas-disaster-recovery/) . Воно використовує локальні та хмарні інфраструктури для реплікації відомостей, та підвищення відмовостійкості системи. Простіше кажучи, при роботі з DRaas опісля технічної аварії, ваші бізнес-процеси не буде перервано.

DisasterRecovery надає підприємству змогу функціонувати безперервно

Все досить просто: створюється резервний робочий простір, який підключається після системного збою. І поки основне середовище відновлюється, бізнес-структури й надалі працюватимуть.

Чому варто вибрати DRaas:

Економія ресурсів. Використання цього рішення дає змогу заощадити на оренді приміщень, окремих спецсерверів, обладнання та їх обслуговуванні. Все бере на себе компанія-постачальник DRaas-послуги — замовник позбавляє себе від головного болю щодо налаштування всіх вищезгаданих процесів;

Підтримка різних хмарних платформ. Завдяки цьому, бізнес-сервіси можуть працювати перманентно в будь-яких умовах — ніхто не прив'язаний до одного cloud-сервісу;

Безперервна реплікація. Під час резервного копіювання репліка робиться з певною частотою — наприклад, раз на день. Таким чином, збільшується ризик втрати нових важливих даних. При disaster recovery, копії інформації робляться в реальному часі, що знижує ймовірність втрати результатів недавніх дій. До того ж, робота по системі DRaas дозволяє робити репліки не всієї системи, а відокремлених структур або навіть файлів. Це значно прискорює процес віднови інформації — відтворення резервних копій може зайняти кілька днів, а то й тиждень. Але все, звичайно, залежить від масштабів бізнесу. Актуально, в тому числі, коли бренд переживає пікові навантаження — акції, сезонне підвищення попиту і так далі — в цей час особливо важливо забезпечити безперебійну роботу компанії;

Перспектива масштабування. Рішення може підлаштовуватися під масштаби компанії і справно працюватиме на всьому шляху, починаючи з малого бізнесу з парочкою серверів до великої корпорації з тисячами фізичних і віртуальних машин. Дуже корисна опція, якщо вже є плани щодо розширення, збільшення кількості співробітників або відкриття нової філії.

Як підключити DRaaS-DisasterRecovery

Одним з постачальників такої послуги є українська компанія UCloud. Вона вже більше 9 років на ринку і пропонує своїм клієнтам послугу післяаварійного відновлення даних для захисту IT-інфраструктури підприємства та забезпечення його підвищеної адаптивності і масштабованості.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь