Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості вибору і огляд ДБЖ для газових котлів

Автоматичний газовий котел - це основа будь-якої сучасної системи опалення. При цьому не має значення, про який тип житла йде мова: приватний або заміський будинок, дача або котедж. Важливо, щоб електроенергія живила обладнання постійно, в зворотному ж випадку ситуація буде чревата виникненням поломок або повним виходом техніки з ладу.

Саме тому вам варто купити джерело безперебійного живлення для котла. Він буде виступати резервним методом живлення і безперервно контролювати найважливіші параметри мережі. Навіть з урахуванням вартості висококласного ДБЖ, його покупка обійдеться значно дешевше, ніж подальший ремонт або зовсім придбання нового обладнання.

Як вибрати ДБЖ для опалювального котла

В першу чергу необхідно врахувати особливості обладнання і усі технічні характеристики ибп для котла. Найважливіші з них:

  1. потужність. ДБЖ повинен володіти потрібною потужністю з урахуванням пускових струмів, адже в момент запуску обладнання споживає значно більше енергоресурсів. Це означає, що джерело безперебійного живлення зобов'язаний бути в 1,5-2 рази потужніша, щоб врахувати сукупну потужність котла і навантаження струму під час його запуску. В результаті для домашніх котлів часто набувають ДБЖ з показниками 300 ... Потужність 700 Вт.
  2. форма вихідної напруги, яку може забезпечити ваш бесперебойник. Через високу чутливості газових котлів до вихідній напрузі потрібно вибирати моделі виключно з синусоїдальною електричною сигналом для харчування. Це означає, що вам варто купити ІБП для газового котла типу «on-line» з подвійним перетворенням напруги, який видає так званий «чистий синус». Як альтернатива підійде якісний лінійно-інтерактивний (line-interactive) джерело безперебійного живлення.
  3. час автономної роботи. Воно залежить від ємності акумуляторів, вбудованих в джерело безперебійного живлення. Від ІБП для газового котла потрібно такий час роботи, якого буде достатньо для нормального вимикання котла і усунення проблем з електрикою. Стандартні батареї безперебійників побутового типу забезпечують котли автономною роботою протягом 5-15 хвилин. Якщо необхідно постачати обладнання електрикою протягом декількох і більше годин, тоді купите ДБЖ з підключаються зовнішніми акумуляторами. Зрозуміло, такий бесперебойник обійдеться дорожче середньостатистичного.
  4. перепади напруги в електричній мережі. Якщо в магістралі спостерігаються сильні скачки, тоді можна ігнорувати діапазон вхідної напруги. Користувачеві доведеться зупинити свій вибір на тих моделях, у яких він ширше: в такому випадку ДБЖ рідше стане переходити в автономний режим роботи від батарей. Менша кількість використовуваних циклів продовжить життєздатність акумуляторних батарей.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь