Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати респіратор?

Вибираючи респіратор, в першу чергу необхідно орієнтуватися на те, для яких цілей він вам потрібен. В даний час вибір респіраторів досить широкий, від найпростіших моделей у вигляді тканинних напівмасок до потужних захисних засобів зі змінними фільтрами. І природно, що всі вони мають різну спрямованість і різні ступені захисту.

Фільтруючі напівмаски для побутового використання

Для побутових робіт - будівництва, ремонту, а також для захисту від вірусних інфекцій, що передаються повітряно-крапельним шляхом - відмінно підійдуть прості моделі респіраторів у вигляді напівмаски з вбудованим фільтром, призначені якраз для захисту від середньо і крупнодисперсного пилу.

Респіратори зі змінними фільтрами

Респіратори зі змінними фільтрами в основному розраховані на захист організму від токсичної пари і газів, а також в разі комбінованих фільтрів вони можуть додатково захищати і від пилу і аерозолів.

Класи захисту

Респіратори відрізняються і по класах захисту (FFP1, FFP2, FFP3), які характеризуються здібностями матеріалу фільтруючого елемента до утримання шкідливих часток.

Респіратори FFP1 характеризуються показником ГДК (гранично допустима концентрація) більше 2 мг/куб.м при максимальній концентрації забруднюючої речовини 4х ГДК, і затримують до 80% шкідливих домішок, що містяться в повітрі. Респіратори FFP1 зазвичай застосовуються для захисту від нетоксичного пилу в сільськогосподарській, харчовій, деревообробній, будівельній промисловості, при роботах на каменоломнях і вапнякових бар'єрах тощо.

Респіратори FFP2 мають показник ГДК більше 0,05 мг/ куб.м, при максимальній концентрації забруднюючої речовини 10х ГДК і затримують до 94% шкідливих речовин. Такі респіратори використовуються для захисту від середньотоксичного твердого пилу в деревообробній, гірничодобувній, металургійній, хімічній, кораблебудівній промисловості, під час зварювальних робіт і т. д. Варто зазначити, що придбати медицинский респиратор ffp2 можна за даним посиланням.

Респіратори FFP3 мають показник ГДК більше 0,05 мг/куб.м, при максимальній концентрації забруднюючої речовини 30х ГДК і утримують до 99% шкідливих речовин. Такого роду респіратори застосовуються в більш важких умовах роботи, захищають при великої концентрації пилу, а також від речовин, що містять радіоактивні частинки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь