Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види ноутбуків і їх характеристики - як обрати те, що треба під конкретні задачі

На ринку представлені різні типи лептопів. Вони розрізняються класифікацією і областю застосування.

Ось, що потрібно знати про класифікацію:

Класичний. До цієї категорії відносяться лептопи класичної конструкції. Вони підходять для вирішення різних завдань. Можна подивитися фільми, попрацювати або навіть пограти (в прості ігри). До цього типу належать недорогі моделі, пристрої середнього рівня і навіть дорогі моделі. Розміри бувають різними.
Ігровий. Відрізняються підвищеною продуктивністю. Девайси такого класу оснащені потужною системою охолодження. Без неї нормальна робота машини неможлива. У моделей зазвичай якісні екрани. Часто зустрічаються дисплеї з діагоналлю 17 дюймів. Щоб підібрати ноутбук на сайті https://c.ua/250-noutbuki, переходьте за посиланням.
Трансформер. Що таке універсальний ноутбук? Це пристрій, що об'єднує в собі функціонал лептопа і планшета. Ноутбуки такого типу оснащені сенсорними екранами. Їх кришка може повертатися на 360 градусів, перетворюючи лептоп в планшет.

Який ноутбук вибрати: на Intel або на AMD?

Якщо ви не бачите сенсу в переплати за бренд і кілька зайвих мегагерц, то сміливо можна купувати лептоп на AMD.

Ось на що потрібно дивитися при покупці:

  • Розмір. Впливає на комфорт використання. Які бувають діагоналі ноутбука? Найбільш популярними і ходовими є лептопи з 15-дюймовими панелями. Вони досить мобільні і в той же час розглянути деталі на такому дисплеї легко. Також присутні варіанти з 13 дюймами. Такими дисплеями оснащуються продукти бізнес-класу і моделі, які раніше носили назву нетбук. Їх козир в мобільності. Тому габарити таких лептопів повинні бути мінімальними. Третій тип - продукти з діагоналлю в 17 дюймів. Такі моделі називаються десктопними, так як розміри не дозволяють їх довго носити з собою. Що краще: 15 чи 17 дюймів, залежить від того, для яких цілей купується лептоп. Якщо вам важлива мобільність - вибирайте 15 дюймів. Якщо ж важлива якість картинки або розмір зображення - беріть модель на 17 ".
  • Тип матриці. В сучасний лептоп середнього рівня можуть встановити дешеві TN матриці зі слабкою передачею кольору і ніякими кутами огляду. Єдиний плюс таких матриць - швидкий відгук, що корисно для геймерів. Панелі IPS встановлюються на лептопи середнього рівня і інтегруються в дорогі моделі. У них відмінна передача кольору, хороші кути огляду. Але коштують ноутбуки з такими екранами досить дорого.
  • Роздільна здатність дисплея. Для домашнього користування комфортним є дозвіл Full HD (1920 на 1080 пікселів). Все, що вище на діагоналях лептопів може виглядати не дуже добре, тому що Windows не вміє нормально працювати з масштабуванням. Лептопи для офісної роботи здебільшого мають здатність 1360 на 768 пікселів.
  • Колірний обхват. Ноутбуки, призначені для роботи з графічними редакторами, повинні охоплювати хоча б 120% спектра sRGB. Найкраще для такої діяльності підходять лептопи від Apple. У них присутня розширений колірний обхват (P3).
  • Глянцевий або матовий екран. Це важливо, тому що на матовому екрані краще різниться інформація при яскравому світлі.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь