Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навчання в США: як обрати школу?

Для батьків природне бажання дати дитині краще. У питанні освіти для багатьох краще - це навчання за кордоном, на батьківщині «американської мрії»: в США. Відправити дитину вчитися в Америку - сьогодні цілком реальна можливість.

Навчання в США: що для цього потрібно?

В першу чергу, визначитися з планом. Чи хочете ви ненадовго відправити дитину, скажімо, підтягнути мову в літньому таборі або мрієте, щоб вона отримала диплом про повну загальну середню освіту і вступила до коледжу? У будь-якому випадку корисно буде звернутися за консультацією до фахівця з навчання за кордоном.

Якщо у вас довгострокові плани, варто ознайомитися з системою середньої освіти США. Вона включає в себе початкову школу (Elementary або Primary), в якій діти вчаться з 6 до 12 років, середню Middle school (з 12 до 16 років) і старшу High school (з 16 до 18 років). За типом фінансування школы США діляться на державні, приватні та змішаного типу, так звані чартерні. (В державних американських школах хлопці з СНД можуть вчитися всього один рік - це теж необхідно враховувати.) За часом перебування в ній дитини школа може бути денний або пансіоном. В іншому всі школи в Америці влаштовані по-різному, в залежності від штату.

Широкий вибір приватних шкіл дозволяє знайти заклад, який повністю задовольнить ваші запити. Можна підібрати середні варіанти, збалансовані по співвідношенню ціна / якість, можна віддати перевагу елітним школам, диплом яких забезпечить вступ до рейтингового вузу не тільки в США, але і в інших країнах.

Кращий варіант для охочих дати дитині якісну освіту в Америці і одночасно бути спокійним, що за ним добре доглянуть у вільний від навчання час, - це школа-пансіон. У таких школах зазвичай найвищий рівень безпеки та дисципліни, якість освіти також оцінюється на вищий бал. Диплом популярної школи-пансіону серйозно збільшить шанси на вступ до престижного американського університету.

Скільки коштує навчання в школі США?

Висока якість освіти в приватних школах обумовлює їх дорожнечу. В середньому рік в американській приватній школі-пансіоні коштує від 18 до 46 тис. доларів. У звичайних приватних школах вартість нижче, оскільки не включає проживання, і найчастіше не перевищує 22 тис. доларів на рік.

Етапи вступу в американську школу

Якщо ви мрієте про вступ в висококласну школу, варто тверезо оцінювати свої шанси. Для старшокласників обов'язковою умовою є іспит з англійської мови та, можливо, по одному з профільних предметів. У молодших класах додаткових тестувань не потрібно.

Оптимальним часом для початку навчання за кордоном і, зокрема, в Штатах вважається вік 10-14 років. Дітям легше адаптуватися до зміни обстановки, нової культури, вони швидше зможуть освоїти мову на рівні носія.

На етапі вибору школи важливо враховувати здібності дитини. У США безліч приватних шкіл, в тому числі і пансіонів з певним ухилом - спортивним, науковим або творчим. Варто відзначити також високе психологічне навантаження для дитини при переїзді в іншу країну і необхідності пристосовуватися до зовсім новим шкільних умов. Тому має сенс звернути увагу на школи, які орієнтовані на прийом іноземних учнів і прикладають зусилля, щоб полегшити їм період адаптації.

При поданні заяви необхідно ознайомитися з вимогами, що пред'являються школою, а також мати переклади документів про академічну успішність дитини.

У багатьох приватних школах потрібно пройти вступні випробування і співбесіду. Зазвичай все це можливо здійснити, не покидаючи рідної країни, а інтерв'ю пройти по Skype.

Після іспитів починається процес отримання студентської візи. Крім того, якщо ви вибираєте звичайну школу, а не пансіон, буде потрібен час, щоб знайти для дитини приймаючу сім'ю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь