Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати і купити натільний хрестик?

Питання, де купити срібний хрестик, в наші дні здається дивно простим. Або дивно складним. Так як число пропозицій просто величезна. Якщо ви не схильні до тривалого вибору і порівнянь, то вам не складе труднощів купити натільний хрестик, який вам просто сподобається. Якщо ж ви віддаєте перевагу ретельно продумувати кожне рішення, зіставляючи всі «за» і «проти» - вибір натільного хрестика може виявитися справою непростою.

Отже, що треба мати на увазі, якщо ви хочете купити срібний хрестик?

В першу чергу - для кого саме ви його купуєте.

Дитячий натільний хрестик повинен бути легким, щоб не обтяжити малюка; мати округлі кінці, щоб не поранити його. Хрестик для дитини не може бути і занадто тонким, щоб не порізати ніжну шкірку.

Чоловік натільний хрест зазвичай буває більш масивним, ніж жіночий. Традиційно вважається, що чоловічі хрестики більш незграбні.

Купити срібний хрестик жінкам не становить труднощів: виробники готові представити найширший асортимент натільних хрестиків від мініатюрних і лаконічних до вигадливо-витіюватих і більш масивних.

У параметри вибору натільного хрестика на сайті https://svitozar.com/muzhchinam/podveski/krestiki варто включити технологію роботи і її якість. Відомо, що краще купити натільний хрестик, виготовлений методом лиття, ніж штампований: він більш міцний, не погнеться, та й з естетичної точки зору лиття дає майстру набагато більше простору для творчості, ніж штампування. У литих натільних хрестиках більш виразні лики, витонченіше і тонше візерунки, а багато форм натільних хрестів в принципі неможливо домогтися штампами.

Далі справа смаку: один захоче купити срібний хрест з позолотою, інший віддасть перевагу чорненим виробам, купити натільний хрест з камінням - мрія третього. Перш ніж купити срібний хрестик з позолотою, поцікавтеся у продавця її товщиною. Найтонша позолота в 0,02 - 0,05 мікрон швидко потьмяніє і витреться з вашого натільного хрестика. Тому якісна позолота наноситься на натільні хрести та інші вироби більш товстим шаром, а сам виріб коштує дорожче.

Нарешті, кольоровий натільний хрест - купити його сьогодні можна завдяки сучасним або традиційними технологіями нанесення кольору. Складається своєрідна колекція, народжується новий звичай: підбирати під колір церковного свята не тільки хустку, а й хрест: на Великдень - червоний, на Трійцю - зелений, на Успіння - блакитний.

Коли ви приймаєте рішення купити срібний хрест, ви розумієте, що набуваєте не тільки ювелірний виріб, а й святиню. Тому важливо звертати увагу на вироби майстерень, які підходять до створення натільних хрестиків як до мистецтва і служінню Богу, майстри яких вільно розмовляють мовою церковної символіки, а не просто копіюють існуючі зразки або компілюють їх деталі.

Натільний хрестик з срібла, золота або іншого металу (а також і з дерева і т.п.) містить і несе на собі безліч богословських символів і священних образів. Крім зображення Розп'яття Христового, він може містити ікони святих: Божої Матері і апостола Іоанна Богослова, майбутніх Хресту, або будь-яких угодників Божих, мініатюрні зображення яких не пов'язані з основною композицією. Нарешті, на хрест можуть бути нанесені різні написи: від звичного прохання «Спаси і збережи», зверненого до Бога, до досить довгих молитов.

Звернувши увагу на натільний хрест, купити який необхідно для себе або близьких, почавши вибирати його, багато хто відкриває для себе невідомий досі цікавий світ церковного мистецтва та символіки - світ, де знаходиться вікно в Вічність.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь