Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати реабілітаційний центр?

Тут ви можете почитати і подивитися прості поради, які допоможуть у виборі хорошого реабілітаційного центру або наркологічної клініки, для довгої і стійкої ремісії Вашої близької людини.

Наркозалежність самим негативним чином впливає на здоров'я людини, що страждає від цієї хвороби, в рази зменшуючи тривалість життя. Наркоманія підриває психіку, утворюючи неможливість будь-яких нормальних контактів із суспільством, що є важливими складовими здорової особистості. Для ефективного лікування від наркотичної залежності важливо зачіпати не тільки фізичний та психічний аспект, але також духовний, виражений у відновленні морально-етичних принципів, тому що повноцінне лікування - це повернення до нормального і повноцінного життя, в якому немає місця патологічній брехні і придуманим страхам .

Як вибрати реабилитационный центр в Кишиневе для лікування наркоманії? Основні правила:

1. Ретельно вивчіть сайти декількох реабілітаційних центрів. Подивіться чи є фотографії співробітників, їхні дипломи або сертифікати, вивчіть фото самого центру (зазвичай на фото справжніх реабілітаційних центрів є плакати або гасла). Фото з обличчями самих учасників реабілітації говорять про недотримання анонімності та відповідно про некомпетентність в роботі із залежними.
2. На сьогодні вартість лікування в професійних реабілітаційних центрах є досить високою. Тому не соромтеся задавайте питання, що входить в цю вартість. Безкоштовне лікування можливе в державних наркологічних клініках, релігійних і трудових центрах.
3. Чи є на сайті медична ліцензія? Адреса та назва організації в ліцензії збігаються з реальними? Якщо різні, то можливо що між реабілітаційним центром і медичним закладом укладено договір про співпрацю. Попросіть подивитися його.
4. Потрібно дізнатися скільки часу працює центр. Якщо по телефону говорять одне, а насправді справа інша, то це привід задуматися про те що Вас хочуть ввести в оману.
5. При дзвінку в клініку обов'язково дізнайтеся, чи можна попередньо відвідати цю установу без пацієнта. Так як краще самим все заздалегідь побачити. Якщо можливо, то цей реабілітаційний центр відкритого типу для відвідування родичів і приховувати цій організації нічого. Якщо будуть відмови, то це повинно насторожити.
6. При дзвінку або при очній зустрічі поцікавтеся з ким, хто звертався в цей центр можна поговорити. Задайте питання, яка робота проводиться з родичами залежних.
7. Зверніть увагу чи є відгуки в інтернеті. І якщо є можливість зв'язатися з тими хто їх залишив, зробіть це.
8. Поставтеся до пошуку реабілітаційного центру дуже серйозно. Сьогодні дуже багато фальшивих реабілітаційних центрів, де ламають психіку і життя не тільки самим хворим, а й їхнім родичам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь