Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Алкоголізм - симптоми і наслідки. Як лікувати алкоголізм?

Алкоголізм, як і будь-який вид наркоманії, губить життя як людям залежним, так і їх близьким. Це проблема, з якою стикається велика кількість людей в Росії і інших країнах. У цій статті ви дізнаєтеся, які причини і симптоми алкоголізму, а також які існують способи його лікування.

Алкоголізм може торкнутися кожного, незалежно від статі, віку чи соціального статусу. Найчастіше все починається невинно - від одного або двох напоїв на вечірці після напруженого робочого дня або в компанії друзів. На жаль, все частіше це закінчується залежністю.

Що таке алкоголізм

Як кинути вживати алкоголь та що таке алкоголізм? Це залежність, як психічна так і фізична від алкоголю. Наркоман не контролює свого стану і не знає, коли слід припинити пити. Він не бачить жодних проблем в своїй поведінці, а, навпаки, витісняє ці відчуття зі свідомості.

На жаль, алкоголізм постійно прогресує, проходячи через наступні фази:

  1. Попередня - бачити, що спирт є хорошим способом розслаблення і стресу. Зовні не відбувається ніяких змін, але підсвідомо людина все частіше і частіше шукає можливість випити з друзями.
  2. Попереджувальна - вживання великої кількості алкоголю, після якого змінюється поведінка, з'являються провали в пам'яті. Починається також випивкою потайки від близьких, наодинці. З'являються докори сумління.
  3. Критична - алкоголь стає головною метою в житті, і ці люди не в змозі з цим впоратися. З'являються короткі періоди стриманості, під час яких виникають фізичні симптоми алкогольного голоду. Алкоголік як і раніше не визнає проблему.
  4. Хронічна - алкоголік п'є весь час, без будь-яких заборон. Це значно відбивається на його здоров'я. Він постійно підтримує наявність алкоголю в організмі, для сп'яніння досить пару келихів. Остання фаза на жаль, часто закінчується смертю наркомана через отруєння або руйнування внутрішніх органів.

Алкоголізм стає однією з найбільших проблем, яка стосується не тільки оточення питущої людини, але і громадян зі значно більш високим соціальним статусом.

Причини алкоголізму

Причини алкоголізму найчастіше мають свій початок у вихованні. Велика кількість алкоголіків знаходяться в неблагополучних сім'ях, де близькі борються залежністю. Стимулом до алкоголю може бути також інша дисфункція сім'ї, яка починається з похитнулася психіки молодої людини. Крім того, вплив навколишнього середовища і суспільства також призводить до алкоголізму.

У спирт біжать люди з більш слабкою психікою, які не можуть впоратися з переважною їх реальністю. Крім того, схильність до наркоманії часто передається генетично.

Алкоголізм - симптоми психічні

Алкоголіками стають люди з порушеною психікою. Перші симптоми алкоголізму - це, перш за все, психічні симптоми:

  1. перепади настрою;
  2. тривога;
  3. дратівливість;
  4. байдужість;
  5. запальність;
  6. апатія і відсутність енергії;
  7. нездатність відчувати задоволення;
  8. розлад концентрації уваги;
  9. порушення пам'яті;
  10. труднощі в мисленні абстрактному;
  11. порушення почуття відповідальності;
  12. ірраціональне сприйняття дійсності.

Значне зловживання алкоголем може призвести до пошкодження пам'яті, параної, алкогольного заціпеніння і депресії.

Алкоголізм - симптоми фізичні

Також алкоголізм стосується всього того, що відбувається з організмом питущого. Фізичні симптоми алкоголізму пов'язані в основному з голодом, вони проявляються через:

  1. тремор м'язів;
  2. артеріальну гіпертензію;
  3. нудоту;
  4. блювоту;
  5. тахікардію;
  6. безсоння або порушення сну;
  7. розширення зіниць;
  8. підвищену пітливість;
  9. сухість слизових оболонок;
  10. головний біль;
  11. загальну слабкість і нездужання.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь