Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Водостічна система - що треба знати

У кожному сучасному будинку потрібно водостічна система. Як правило, їх випускають з різними характеристиками і вимогами ГОСТів. Тому сьогодні матеріали водостічних систем можна розділити на:

  1. водостоки з металів та їх сплавів. Вони відрізняються високим рівнем міцності. До того ж всі сучасні метали для водостоків покриваються полімерами, що дозволяє захистити їх від корозії. Ще однією особливістю водостічної системи з металу вважається простота монтажу, високі експлуатаційні властивості і довговічність.
  2. водостоки із пластиків і полімерів відрізняються еластичністю і досить високим ступенем стійкості до будь-яких атмосферних температурних змін. Дані водостоки ніколи не піддаються корозії. Монтаж системи займає мінімум часу, а мала вага деталей грає важливу роль під час проектування будинку.

Водостічна система різниться і за формою:

  1. прямокутного;
  2. круглого перетину.

Грамотно спроектована водостічна система дозволить забути про додаткове відведення талих і дощових вод з покрівлі. Адже вся рідина стікає по спеціальним жолобах, трубах. При безграмотному монтажі системи водостоків вода буде попадати на стіни будинку, фундамент. Все це веде до порушення котеджу, впливає на зовнішній вигляд фасаду і цоколя. Якісні кровельные воронки придбати можна, перейшовши за посиланням.

Монтаж водостоків:

1. Розрахунок довжини ринви водостоку. Проводиться даний етап на реальній будові. Іншими словами, робиться точний вимір всього периметра даху. Від правильності цього параметра буде залежати ефективність водостічної системи.
1.1. Під час виміру обов'язково враховуйте той факт, що на кожну водозбірну воронку повинна бути певна довжина ринви, і вона не може перевищувати десяти метрів.
1.2. Так само ринву, що розташовується між двох воронок, повинен бути завдовжки максимум 20 метрів.
2. Після розрахунків відзначаються місця розташування воронок водостоку. Виконуючи даний етап робіт, слід керуватися наступними правилами:
2.1. відстань між воронкою і капельником становить мінімум 1 см.
2.2. воронку в своєму розпорядженні так, щоб вона виявлялася нижче монтируемого крапельника.
3. Настав час для закріплення гаків. У більшості випадків кріплення виробляють 2-х гачків з різними розмірами (маленький, великий). Відстань між ними визначається на око. При цьому для монтажу водостоку, виготовленого з міді, зберігається відстань максимум 30 см. Гачки для пластикових і металевих водостічних систем монтуються з максимальним кроком 60 см.
4. Натягується шнур між вбитими гаками. Так ви обмежуєте нижній краї для монтажу ринви.
5. Монтаж жолобів, зливів водостоку. В першу чергу встановлюють водостічні воронки. Тому на жолобі відзначаємо розташування деталі. Для точного монтажу жолоби в воронку, в останній вирізається півколо. Тепер акуратно вставляєте в воронку жолоб. Загинаєте кромки і фіксують краю.
6. Підготовлені жолоби вмонтовуєте в гаки. Для цього вкладаєте передню частину під гаки і повільно провертаєте в напрямку до скату покрівлі. Коли жолоб увійде, фіксуєте його в гаках пластинами.
7. Монтаж з'єднувачів полягає в наступному: в з'єднувач укладаєте ущільнювальну смугу. Тепер під прямим кутом розгинаєте сполучну частину пряжки. Закріплюєте з'єднувач, стежачи за тим, щоб він розташовувався на стиках жолобів.
8. Під час монтажу внутрішніх, зовнішніх кутів водостоку закріплюються деталі на гаки. Зазвичай вони розташовуються по краях жолобів.
9. Труби закріплюєте до стіни будинку спеціальними утримувачами.
Важливим кроком у будівництві будинку так само є софіти для даху. Тому не помиляйтеся у виборі матеріалів, технології складання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь