Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати сабвуфер в машину, що це і його призначення в аудіосистемі

Як вибрати сабвуфер в машину

Сабвуфер - це динамік відтворює звуки найнижчих частот звукового діапазону (від 20 до 65 Гц). Призначення - заповнити нестачу баса.

Низькі частоти погано локалізуються, тобто людині складно визначити, звідки йде звук, виходячи з цього, - в аудіосистему встановлюють сабвуфер, а в інших динаміках залишають середні і високі частоти.

Крок 1: Визначитися з типом сабвуфера: активний чи пасивний.

Активний - вже зібраний сабвуфер в корпусі (ящику), з підсилювачем і проводами для підключення.

Плюс: - виробник уже підібрав до нього підсилювач і корпус, що підходить за всіма параметрами. Вам не доведеться ламати над цим голову. Великий асортимент пропонує магазин с качественными динамиками для авто.

Мінус: - як правило, це дешевий, низької якості, одноканальний підсилювач, до якого не можна додатково підключити динаміки.

Висновок: активний сабвуфер краще вибирати до простих (передні і задні динаміки) або ж штатних систем.

Пасивний - сабвуфер, без: -Корпус,-підсилювач,-проводиться. Все це доведеться підбирати і купувати окремо.

плюси:

1) Варіанти вибору підсилювача: одного, двох, чотирьох або багатоканальний, від якого можливо відразу підключити і сабвуфер, і динаміки.

2) Вибір за ціною і видаваної потужності.

3) Вибір корпусу під сабвуфер: маленький-великий, закритого або закритого типу.

Мінус: - підсумкова ціна вище, ніж у активного.

Висновок: пасивний сабвуфер краще вибирати, коли важливий підсумковий результат: - якісніше і могутніше бас, підключити не тільки сабвуфер, але і динаміки, а також вибрати корпус з огляду на особисті музичні уподобання.

Крок 2: Визначитися з розміром сабвуфера.

Щоб було простіше зрозуміти, уявіть, що розглядаємо один і той самий сабвуфер з розмірами 8, 10, 12 і 15 дюймів. В такому випадку, чим більший розмір, тим голосніше бас! Але від розміру залежить не тільки гучність, але і звучання, тут детальніше.

Чим більше розмір, тим швидкість баса повільніше. Якщо Ви любитель жанру - рок, рекомендуємо вибирати в розмірі 8 і 10 дюймів, так як сабвуфери більшого розміру будуть запізнюватися (в динаміках уже з грав бас, а сабвуфер пролунав після, виходить ніби він живе своїм життям)

Якщо любите попсу або ж Ви меломан, рекомендуємо зробити вибір на розмірі в 12 дюймів. Якщо до душі негри і хочеться максимально гучного баса - вибір 15 дюймів.

Крок 3: Підбір через сабвуфер до підсилювача, який у Вас вже є.

При підборі до вже наявного підсилювача, потрібно знати!

Знати, з яким мінімальним опором працює підсилювач і яку потужність видає.

Приклад: Підсилювач працює з опором в 2 Ом і вище, при цьому в 2 Ом видає 500 Вт, отже сабвуфер потрібно підбирати з опором не нижче 2 Ом, і RMS потужність сабвуфера, не повинна бути більше 250 Вт.

Сабвуфери з двома котушками або що таке 2 + 2 Ом, 4 + 4 Ом і т.д.

Багато зустрічали опис: двухкатушечний сабвуфер або сабвуфер з двома котушками. Або в характеристиках зазначено наприклад 2 + 2 Ом або 4 + 4 Ом., Що це таке і як все це розуміти.

Двухкатушечний сабвуфер - це все той же звичайний сабвуфер, просто у нього 2 виведення плюс і 2 виведення мінус. Зроблено це для гнучкості підключення, а точніше, варіантах з опором.

Відповідно можна комбінувати з різними підсилювачами, які можуть працювати на навантаження 2 Ом, 4 Ом або 1 Ом... Таким чином, можна вибирати більш гнучко пару "сабвуфер + підсилювач".



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь