Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Способи застосування листового металопрокату

Листовий металопрокат - затребувана категорія продуктів металургії. Його виробляють різними способами і використовують в різних сферах виробництва, будівництва і промисловості.

За способом виготовлення металопрокат в листах може бути:

Гарячекатаний - з можливістю випускати листи будь-якої товщини, Холодної прокатки - більш дешева технологія, але призначена тільки для листів більше 12 мм завтовшки.
Оцинкованим - покриті шаром оцинковки, виготовляється з вуглецевої сталі і відрізняється високою стійкістю до корозії.

А за своїм типорозміру він випускається:

У листовому форматі. Рулонний прокат. Також поділяють його по товщині. Товстолистовий прокат має товщину від 4 до 160 мм. Тонколистовий - до 3,9 мм. Подивитися приклади різних видів листового прокату ви можете за посиланням metal-m.com.ua.

Для виробництва листового металопрокату використовують чорний і кольоровий метал. Відповідно, і сфера застосування прокатаних листів залежить відразу від всіх перерахованих вище факторів.

Основні сфери застосування листового прокату з чорного металу

Такий прокат виробляється зі сталі різних марок, чавуну з додаванням інших металів. Залежно від складу стали визначаються і основні якості листового прокату.

Має значення і тип поверхні. Так, матові листи із сталі затребувані у виробництві і будівництві. Шліфовані і глянцеві знаходять застосування в декоративних цілях. А оцинковані листи затребувані для застосування в умовах високої вологості, агресивних середовищах. Товстолистовий прокат застосовується для виробництва автокомплектуючих, цистерн великої місткості, в оборонній промисловості. Тонколистовий прокат задіяний в будівництві, автомобілебудуванні в якості кузовних деталей, виробництві промислового обладнання, нафтохімічної промисловості, енергетиці.

Також з тонких сталевих листів виконують такі види будматеріалів: профнастил, сендвіч-панелі, металочерепиця. Вони задіяні у виробництві воріт, дверей, різних металоконструкцій і меблів.

Прокат кольорового металу в листах: де використовується

Кольоровий листовий металопрокат може бути виготовлений з цинку, алюмінію, свинцю, міді, титану. За рахунок своїх властивостей такої прокат затребуваний у виробництві харчового та фармакологічного обладнання, точному машинобудуванні, будівництві, дизайні інтер'єру, виробництві меблів.

Всі види тонкостінного листового прокату можуть використовуватися ще й в якості напівфабрикатів для виготовлення труб зварних способом. Також при прокаті через валки він може трансформуватися в готові вироби фасонного прокату.

Листовий прокат - це основа для безлічі виробів і конструкцій. Залежно від якостей вихідної сировини, способу прокату, товщини і розміру листового прокату визначається сфера його застосування. Причому, листи можуть використовуватися як цілком, так і послужити заготівлею для інших видів прокату.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь